Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principeakkoord bij Smurfit

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Papier en karton is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

25-04-2001

Principeakkoord bij Smurfit

CNV Papier & karton heeft deze week een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao bij Smurfit (golf-/massief karton). De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 jaar. De lonen gaan in die periode met vier procent omhoog.

Vakgroepbestuurder Frans ten Broeke is tevreden over het resultaat. "Naast een redelijke loonsverhoging hebben we ook afspraken kunnen maken over andere toeslagen. Zo wordt de toeslag voor de 3-ploegendienst verhoogd van 20 naar 21 procent. Parttimers krijgen in het vervolg eveneens meerwerktoeslag. Daarnaast zijn we overeengekomen om verder te praten over het opzetten van een winstdelingsregeling. Er is in de nieuwe arbeidsovereenkomst meer ruimte gecreëerd voor zorgverlof. Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om vrijaf te nemen voor rouwverwerking. Tevens wordt een vervolgstudie gestart naar de inrichting van de pensioenregeling. Ook van belang is het feit dat er in het vervolg meer aandacht komt voor de persoonlijke opleidingswensen van de werknemers."

Bij Smurfit zijn circa 600 mensen werkzaam, verdeeld over de vestigingen in Loenen (Gld), Neede en Soest.

Houten, 25 april 2001

Nadere inlichtingen:

Frans ten Broeke (vakgroepbestuurder)
030-6348348
Wouter de Jong (persvoorlichter)
030-6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie