Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pvda-fractie: IB-groep verliest voordeel van de twijfel

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 26 april 2001

PVDA-FRACTIE: IB-GROEP VERLIEST VOORDEEL VAN DE TWIJFEL

De PvdA-fractie wil een betere aansturing van de Informatie Beheer Groep (IB-Groep), die belast is met de uitvoering van de studiefinanciering en de tegemoetkoming studiekosten. Woordvoerder Rehwinkel is bijzonder slecht te spreken over 59 miljoen gulden die bij pogingen tot systeemvernieuwing verloren zijn gegaan. Hij wijst op ontevredenheid die nog steeds over het functioneren van de IB-Groep bestaat, terwijl al jarenlang pogingen worden ondernomen om hierin verandering te brengen.

Rehwinkel: 'Wat de PvdA-fractie betreft, verliest de IB-Groep het voordeel van de twijfel. We willen dat de minister van Onderwijs zoekt naar meer mogelijkheden van aansturing, beheersing, verantwoording en toezicht, ook om verdere financiële verliezen te voorkomen. De Kamer moet van het functioneren van de IB-Groep nauwgezet op de hoogte worden gehouden. De miljoenen klanten van de IB-Groep hebben recht op betere prestaties'.

De PvdA-fractie wil dat de IB-Groep zich volledig gaat toeleggen op uitvoering van de studiefinanciering en de tegemoetkoming studiekosten, en geen nevenactiviteiten meer verricht. Aan deze (private) nevenactiviteiten zijn in het verleden publieke middelen besteed.

Voor nadere informatie: Peter Rehwinkel 070-318 2750

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie