Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Metaal en Elektro vreest voor voortbestaan van YVC

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV BEDRIJVENBOND

CNV BedrijvenBond: Bond vreest voor voortbestaan YVC

De toekomst van de scheepsreparatie in Schiedam is onzeker. CNV Metaal en elektro vreest voor het voortbestaan van YVC (320 werknemers) in die plaats. Gisterenavond heeft de directie de bond meegedeeld dat een voorgenomen reorganisatie met een verlies van 52 banen wordt uitgesteld en dat andere maatregelen in voorbereiding zijn, omdat het huidige reorganisatieplan volgens de directie ontoereikend is.

De directie kon of wilde niet zeggen om welke maatregelen het zal gaan. Volgens de bond is uitstel van de reorganisatie en het opstellen van een hieraan verbonden sociaal plan een uiterst slechte zaak. Door ingrijpen uit te stellen, zullen de verliezen van YVC alleen maar groter worden, meent CNV Metaal en elektro.

Volgens de leiding van YVC zijn de problemen bij de scheepsreparatiewerf uitsluitend te wijten aan problemen in de markt. Hier heeft de CNV-bond zo zijn twijfels bij, omdat concurrerende werven goede orderportefeuilles lijken te hebben. Om meer helderheid te krijgen in de situatie, het beleid en de doelen die men zich stelt wil de bond zo snel mogelijk aan tafel.

Nadere inlichtingen:
Arthur Bot (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 06 - 20 44 51 90
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12

Houten/Rotterdam, 26 april 2001

26 apr 01 11:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie