Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 26-04-2001 Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 26 april 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Blijham: vrachtauto loopt vast in berm
Een tankauto, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Midwolda is woensdagmiddag vastgelopen in de berm van de Turfweg in Blijham. Door onbekende oorzaak kwam de vrachtauto met de wielen in de berm. Toen de chauffeur probeerde weer op de rijbaan te komen, mislukte dat. De auto liep verder vast de drassige berm in en raakte daar zes bomen, waarna het gevaarte tot stilstand kwam. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de berm getakeld. De berm is daarna weer hersteld.

Muntendam: fietsster gewond na botsing
Een 78-jarige inwoonster van Muntendam is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze op de Kerkstraat in haar woonplaats rijdende op haar fiets van achteren werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 21-jarige automobilist uit Hoogezand. De bejaarde dame kwam op de motorkap van de auto terecht en liep daarbij een pijnlijke rug en een gekneusd jukbeen op. Ze is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, maar direct daarna weer naar huis. Het is niet geheel duidelijk geworden hoe het ongeval kon ontstaan.

Termunterzijl: diefstal glasbok met glas
Een 53-jarige eigenaar van een glasbedrijf uit Vlagtwedde heeft woensdag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een glasbok met daarop 10 ruiten vanaf een terrein aan de M Coendersbuurt in Termunterzijl. Deze was daar omstreeks 10 april al geplaatst. Op 24 april bleek dat de bok weg was. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie in Delfzijl telefoon 0900-8844.

Snelheidscontroles
In Appingedam op de Stationsweg zijn woensdagmiddag 933 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. De snelheden lagen tussen de 30 en 50 km/u. Ter plaatse gold een maximum snelheid van 50 km/u. Op de Farmsumerweg (maximum 50 km/u) in Appingedam werden woensdagmorgen 633 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reed eveneens niemand te hard. Op het Zwet in Delfzijl werden 7 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst genoteerde reed 78 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. In totaal passeerden daar 1092 voertuigen de radar. De politie is zeer tevreden met dit positief resultaat.

Groningen: inbrekers overlopen
Een viertal onbekende mannen werd woensdagavond overlopen terwijl zij inbraken in een bedrijvengebouw aan Grondzijl in Groningen. In het pand zijn drie bedrijven gevestigd. Kort na acht uur arriveerde een medewerkster van één van de bedrijven bij het pand. Toen zij haar bedrijf binnen wilde gaan renden vier mannen het pand uit. Ze verdwenen in allerijl in een auto. Inmiddels was het inbraak alarm van het gebouw inwerking getreden waardoor ook een medewerker van één van de andere bij het pand kwam. In het gebouw werden een aantal opengebroken kantoordeuren aangetroffen. Vermoedelijk is er niets weggenomen. De inbrekers konden niet worden achterhaald. De politie onderzoekt de inbraak.

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Weg der Verenigde Naties in Groningen is woensdagmiddag een 25-jarige automobiliste uit het Deense Kjellerup gewond geraakt. De vrouw werd in de verkeersstroom van achteren aangereden door een bestelauto, bestuurd door een 37-jarige man uit Holwerd. Het slachtoffer botste vervolgens tegen een voor haar rijdenden auto, bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Norg. De Deense liep nekletsel op en is naar een ziekenhuis overgebracht. Haar zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De andere bestuurders liepen geen letsel op en konden met hun eigen wagens verder rijden.

Groningen: mannen ruziën op straat
De politie heeft woensdagmiddag op de Boelemaheerd in Groningen twee mannen in de leeftijd van 28 en 23 jaar, beiden uit Groningen aangehouden. De mannen waren nadat ze per ongeluk tegen elkaar op waren gelopen met elkaar op de vuist gegaan. Beiden hadden de ander geslagen maar zelf ook klappen opgelopen. Ze werden allebei meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat de 28-jarige man licht hoofdletsel had opgelopen. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de 23-jarige man als eerste heeft geslagen. Hij is als verdachte gehoord terwijl van de andere man een aangifte is opgenomen. Beiden zijn na het politieonderzoek heengezonden.

Groningen: dode vrouw in woning
In een woning aan de Isebrandtsheerd in Groningen heeft de politie woensdagmorgen het stoffelijk overschot van een 50-jarige vrouw aangetroffen. De vrouw, bewoonster van het pand, is een natuurlijke dood gestorven. Politie- en medisch onderzoek hebben uitgewezen dat de vrouw vermoedelijk al medio december vorig jarig moet zijn overleden. Tevens is vast komen te staan dat zij een teruggetrokken leven leidde en met niemand in de buurt contact had. Omwonenden waarschuwden de GGD omdat zij al langere tijd geen beweging in en bij de woning hadden waargenomen. Omdat een medewerkster van de GGD de situatie niet vertrouwde lichtte zij de politie in. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Groningen: dronken automobilist
Woensdagmiddag heeft de politie in de Nieuwe Blekerstraat in Groningen heeft de politie een 65-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij een verkeerscontrole op de Aweg zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij ging er bij de controle aanvankelijk vandoor maar kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden in de Nieuwe Blekerstraat. Daar had hij zijn auto inmiddels geparkeerd en probeerde te voet aan de politie te ontkomen. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse 2.5 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met een rijverbod van 14 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat de man al eerder bekeurd is voor rijden onder invloed drie keer in de afgelopen vijf jaar is na overleg met het Openbaar Ministerie ook zijn auto in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: drugs in auto
Op de Stationsweg in Groningen heeft de politie woensdagnacht twee mannen in de leeftijd van 18 en 23 jaar, beide uit Groningen aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole werd in de auto van de mannen materiaal voor de aanleg van een hennepkwekerij aangetroffen alsmede drie plastic draagtassen met hennep. De man zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: vrachtauto overbeladen
De politie heeft woensdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeerijp. De man, werkzaam voor een transportbedrijf uit Uithuizen, vervoerde zand. Zijn wagen bleek bij een controle vijf ton te zijn overbeladen. De laadbak was zo vol zand geladen dat de schotten niet konden worden gesloten. Daar bestond het gevaar dat een deel van het zand van de wagen kon afvallen. Ook daarvoor is de chauffeur bekeurd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie