Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Man te water

UTRECHT In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april kreeg de politie de melding dat er iemand in het water lag van de Krommerijn.

Omstreeks kwart over vijf trof de politie een 20-jarige man uit Utrecht in het water aan. De agenten hebben het slachtoffer met een touw op de kant getrokken. De man wist niet meer hoe hij in het water terecht was gekomen. Zijn fiets en GSM lagen nog op het fietspad. Ook verklaarde de Utrechter dat hij student was maar wist niet meer wat hij studeerde.

De agenten hebben de man weer op weg geholpen. Vermoedelijk had hij wat te diep in het glaasje gekeken.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Een getuige belde woensdagnacht naar de politie omdat hij een verdachte man bij de geparkeerde auto`s zag lopen en zag rommelen aan de portieren.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de 25-jarige verdachte op de Furkabaan aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Uit onderzoek van de politie bleek dat er zowel op de Normandie als de Provence in totaal vier auto`s waren opengebroken. De agenten hebben bij alle auto`s een briefje achtergelaten met de vraag of de eigenaren aangifte komen doen.

Gevaarlijk rijden zonder rijbewijs en onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie woensdagnacht een bestuurder met hoge snelheid vanaf het benzinestation aan de Einsteindreef in de richting van de Seinedreef rijden.

De agenten zette de achtervolging in. De bestuurder reed rechtsaf de Seinedreef op om vervolgens via het trottoir de auto te parkeren. De 21-jarige bestuurder werd staande gehouden. De man verklaarde dat hij bang geworden was toen de politie achter hem aanreed. Dit omdat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Tevens verklaarde hij één biertje gedronken te hebben.

Na een eerste blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk had de Utrechter 1,4 promille alcohol in zijn lichaam. Met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed en een rijontzegging van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Met drank op te water

UTRECHT De spoorwegpolitie meldde woensdagnacht dat er een auto te water was geraakt bij de Brennerbaan. De bestuurder was inmiddels uit de auto en stond op de kant. Ter plaatse trof de politie een 25-jarige man uit Utrecht aan. De man verklaarde door onbekende oorzaak in het water geraakt te zijn.

De agenten roken een alcohollucht bij de man en lieten hem blazen. Na een aantal pogingen lukte dit niet en moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal werd de man na verhoor naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie