Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.30 uur
Winkeldievegge aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag een winkeldief aangehouden op de Hellestraat. Een 34-jarige vrouw uit Amersfoort had geprobeerd een winkel te verlaten zonder artikelen te betalen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt

Winkeldievegge aangehouden

LEUSDEN Woensdagmiddag om vier uur probeerde een 27-jarige vrouw uit Leusden goederen te stelen uit een winkel aan de Brouwerij. Het personeel van de winkel heeft haar vastgehouden, zodat ze later aan de politie kon worden overgedragen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Glaasje op

WOUDENBERG De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zag de man om twee uur s nachts rijden op de Heuvel. Een blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij moest meekomen naar het bureau, alwaar de ademanalyse aangaf dat de man een alcoholpromillage van 0,95 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een boete van 700 gulden en een rijverbod van drie uur op.

Rijden onder invloed, auto in sloot terecht

LEUSDEN In de nacht van woensdag op donderdag om half twee zag de politie een man lopen op de Leusbroekerweg. De man, een 20-jarige man uit Woudenberg, sprak de agenten aan en verklaarde zojuist met zijn auto in de sloot te zijn gereden. Dat bleek inderdaad het geval. Daar de man naar alcohol rook moest de man een blaastest afnemen. De test wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij moest meekomen naar het bureau, alwaar de ademanalyse aangaf dat hij een alcoholpromillage van
1,25 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een boete van 900 gulden en een rijverbod van vijf uur op.

Vier inbrekers op heterdaad aangehouden
AMERSFOORT Woensdagavond om kwart over acht zagen medewerkers van een bedrijf aan de Maanlander dat een aantal verdachte figuren bij een tegenoverliggend pand een nooddeur probeerden open te breken.

De inmiddels gealarmeerde politie kwam ter plaatse en trof in het pand drie verdachten aan. Bij het zien van de politie sloegen de verdachten op de vlucht. De politie zag kans, met behulp van enkele werknemers, een 22-jarige man uit Amsterdam aan te houden. Tijdens de worsteling die daaraan vooraf ging kregen de agenten en medewerkers enkele klappen te verduren. Ondertussen zette een 21-jarige getuige uit Leusden buiten het pand de achtervolging in op een 31-jarige verdachte uit Amsterdam. Hij zag kans de man staande te houden en over te dragen aan de politie.

Een motorrijder kon na een korte achtervolging ter hoogte van de Reinierstunnel een 25-jarige man uit Amsterdam aanhouden. Een te hulp gekomen surveillancewagen van het KLPD zag een vierde verdachte, een 30-jarige man uit Almere-buiten door een sloot waden en zich verschansen bij een boerderij. Ook deze verdachte kon worden aangehouden.

Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie