Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over onderzoek mishandeling ouderen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Vragen van Khadija Arib 25 april 2001 PvdA

AAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1.
Hebt u kennis genomen van de conclusies van het NIZW- nderzoek waarin wordt geconcludeerd dat ouderen vaker worden mishandeld dan tot nu toe werd aangenomen en dat dit in veel gevallen het gevolg is van het niet kunnen bolwerken van langdurige mantelzorg? (1)

2.
Herinnert u zich uw antwoorden op de kamervragen van het lid Arib van 3 maart 2000 over dit onderwerp, waarin u stelde het probleem te willen bestrijden via subsidiëring van een Landelijk Steunpunt Bestrijding Ouderemishandeling dat probeert in elke regio een meldpunt dan wel een samenwerkingsverband van betrokken hulpverleners op te zetten? (2)

3.
Kunt u benoemen welke extra activiteiten sinds 3 maart 2000 zijn ondernomen om het probleem van ouderemishandeling aan te pakken?

4.
Acht u deze activiteiten voldoende?

5.
Deelt u onze mening dat vaart moet worden gezet achter de opvang en ondersteuning van mantelzorgers die overbelast zijn? Zo ja, welke mogelijkheden ziet u het door u aangekondigde plan van aanpak voor ondersteuning van mantelzorgers eerder dan komende zomer aan de kamer te dien toekomen?

(1) Trouw, 25 april 2001 en Metro, 25 april 2001 (2) Tweede Kamer, Vergaderjaar 1999-2000, Aanhangsel 940

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie