Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof.dr. M. Rem wordt directeur EESI van TU/e

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
26 april 2001 Prof.dr. M. Rem wordt directeur EESI Bedrijfsleven gaat deelnemen in verzelfstandigd instituut TU/e Het in 1998 door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) opgerichte Eindhoven Embedded Systems Institute (afgekort EESI) heeft in de wetenschappelijke wereld en in het bedrijfsleven inmiddels een zodanige positie verworven dat verzelfstandiging en uitbouw gewenst is. De formele status zal nog dit jaar worden gewijzigd van een universitair instituut in een verzelfstandigd instituut, in de vorm van een op te richten stichting waarin naast de TU/e ook andere partijen participeren. Het gaat daarbij om ondernemingen die belang hebben bij onderzoek op het terrein van embedded systems. De komende maanden wordt terzake overleg gevoerd met betrokkenen.

Het proces van verzelfstandiging en uitbouw van EESI zal met ingang van 1 september a.s. geleid gaan worden door prof.dr. Martin Rem, die sedert september 1996 rector magnificus is van de TU/e. Per 1 september wordt prof. Rem wetenschappelijk directeur van EESI. Zoals eerder bekend gemaakt wordt hij begin september als rector magnificus opgevolgd door prof.dr. Rutger van Santen. De huidige directeur van het EESI, prof.dr.ir. Loe M.G. Feijs, is onlangs benoemd tot lid van het bestuur van de nieuwe TU/e-faculteit Industrial Design. Verder is hij per 1 april a.s. voor 0,8 benoemd tot hoogleraar embedded systems aan deze faculteit. Daarnaast blijft hij voor 0,2 werkzaam als hoogleraar industriële toepassingen van formele methoden bij de faculteit Wiskunde en Informatica. Prof. Feijs blijft als hoogleraar betrokken bij onderzoeksprojecten van EESI. In EESI werken momenteel meer dan 15 hoogleraren en een 40-tal andere onderzoekers (onder wie een groot aantal promovendi) samen aan onderzoeksprojecten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie