Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lexmark financiële recordresultaten eerste kwartaal

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persinformatie

Lexmark maakt financiële recordresultaten bekend in het eerste kwartaal


-- Omzetgroei van 12 procent --

NAARDEN, 25 april 2001 - Lexmark (NYSE: LXK) heeft een recordomzet en een recordopbrengst per aandeel bekend gemaakt in het eerste kwartaal van 2001. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg maar liefst $ 999 miljoen en was 12 procent hoger (16 procent in constante valuta) ten opzichte van 2000. De netto opbrengsten per aandeel bedroegen 60 dollarcent.

"Wij zijn erg blij dat we over het eerste kwartaal solide financiële resultaten bekend kunnen maken die overeenkomen met onze verwachtingen," aldus Hans Horn, directeur Lexmark Nederland. "Wij richten ons uitsluitend op printoplossingen en zullen onze marktpositie op dit terrein in de toekomst verder verstevigen. Het groeiende marktaandeel resulteert in een sterke en terugkerende omzetgroei van de verbruiksmaterialen."

De omzet van printers en toebehoren groeide 20 procent in constante valuta De omzet van Lexmark bedroeg in het eerste kwartaal, dat eindigde op 31 maart, maar liefst $ 999 miljoen. Een toename van 12 procent in vergelijking met de omzet van $ 892 miljoen in dezelfde periode van 2000. Zonder de negatieve effecten van de valutakoersen zou de omzetgroei 16 procent zijn geweest in vergelijking met vorig jaar. De bedrijfskosten namen in het eerste kwartaal toe met 11 procent, maar liepen terug tot 21,6 procent van de omzet, een verbetering van 0,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2000. De bedrijfsresultaten bedroegen $ 118 miljoen tegen $ 120 miljoen een jaar eerder. Een daling die is toe te schrijven aan de lagere winstmarges. De netto opbrengsten per aandeel stegen 2 procent en bedroegen in dezelfde periode 60 dollarcent tegen 59 dollarcent in het eerste kwartaal van 2000.

"We hebben een sterk toegenomen vraag van de consument gezien naar zowel onze laser- als inkjetprinters. Dit sterkt ons in onze verwachtingen voor het tweede kwartaal," verklaart Hans Horn. "We verwachten ook in het tweede kwartaal een jaarlijkse omzetgroei van 10 tot 15 procent, en opbrengsten van 61 tot 67 dollarcent per aandeel. We blijven iets voorzichtiger wat betreft de vraag van de consument en de investeringen van het bedrijfsleven, maar we houden vast aan onze eerdere prognose van 15 tot 20 procent groei per aandeel in het hele jaar 2001."

Lexmark
Lexmark is een toonaangevend, wereldwijd ontwikkelaar, producent en leverancier van printoplossingen, waaronder laser- en inkjetprinters, bijbehorende verbruiksartikelen en services, voor zakelijk en thuis-gebruik in meer dan 150 landen. Lexmark werd in 1991 opgericht en rapporteerde over 2000 een omzet van 3,8 miljard dollar. Lexmark is op het Internet te vinden op www.lexmark.nl.
Engelstalige persberichten zijn te vinden op www.lexmark.com/corporate.

######

Lexmark en Lexmark met het diamantontwerp zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie