Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Via Praktijkinfo.nl een website voor artsenpraktijk

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Wolters Kluwer NV
Zoek soortgelijke berichten
Wolters Kluwer NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 24 april 2001
Praktijkinfo.nl, een website in de praktijk

In maart is Praktijkinfo.nl van start gegaan: een uniek project van uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum. Via Praktijkinfo.nl kan iedere huisarts gemakkelijk een website krijgen voor zijn of haar praktijk. Inmiddels hebben bijna 700 huisartsen een praktijksite via www.praktijkinfo.nl

Het bijzondere van praktijkinfo.nl is, dat huisartsen geen internetkennis nodig hebben om hun eigen site te maken. Aan de hand van 8 eenvoudige stappen kunnen ze zelf hun site aanmaken. Binnen 20 minuten is de site online.

Op de praktijksite kan de huisarts algemene praktijkinformatie en informatie over gezondheid en ziekten kwijt. Er is een optie om patiënten per e-mail vragen te laten stellen. Daarnaast heeft de huisarts de keuze om onder andere gezondheidstests, een medische encyclopedie en de patiëntenfolders van het Nederlands Huisartsen Genootschap op te nemen.

Een eigen praktijksite kent vele voordelen voor de huisartspraktijk. Mededelingen over de griepvaccinaties of vervanging tijdens vakanties bijvoorbeeld kunnen eenvoudig en snel worden gecommuniceerd. Ook zal minder naar de praktijk worden getelefoneerd omdat de informatie over spreekuren of het aanvragen van recepten op de praktijksite staat. Een behoorlijke tijdsbesparing, en dat is belangrijk nu de huisartszorg steeds meer onder druk staat.

Praktijkinfo.nl wordt gratis aangeboden, omdat Bohn Stafleu Van Loghum als uitgever van medische vakinformatie voorop wil blijven lopen in service en kwaliteit in de informatievoorziening voor huisartsen.

Huisartsen die een praktijksite willen aanmaken kunnen zich als registeren via www.mednet.nl. Na het kiezen van de optie praktijkinfo.nl kunnen ze direct aan de slag.

Praktijkinfo, een onderdeel van MedNet, is een initiatief van Bohn Stafleu Van Loghum, de grootste medische uitgeverij van Nederland, en onderdeel van Wolters Kluwer. Voor meer informatie over MedNet kunt u zich wenden tot drs. H.M. Kross, marketing coördinator, Modemweg 45, 3821 BS Amersfoort, tel. 033-4534935, e-mail: hkross@wolters-kluwer.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie