Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft brengt Tecmo's 'Dead or Alive' uit in Europa

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft brengt Tecmo's Dead or Alive uit in Europa, exclusief voor de Xbox

Schiphol-Rijk, 25 april 2001 - Microsoft zal de laatste versie uit Tecmo's Dead or Alive gameserie, Dead or Alive 3, in Europa exclusief voor de Xbox uitbrengen. Deze game maakt zijn debuut op de Xbox en zal naar verwachting een van de eerste beschikbare titels zijn rond de Europese lancering van Xbox in het voorjaar van 2002. Microsoft zal zelf Dead or Alive 3 in Europa distribueren en verantwoordelijk zijn voor de verkoop en marketing. In andere regio's, waaronder Japan en de Verenigde Staten, zal Tecmo 'Dead or Alive 3' op de markt brengen.

"We hebben vele populaire titels in overweging genomen, toen we op zoek waren naar een vechtspel dat het beste de kracht van ons nieuwe systeem kon laten zien. Dead or Alive 3 was de perfecte keuze," zegt Sandy Duncan, vice president Europa voor de Xbox. "We zijn erg blij dat we Dead or Alive 3 in Europa kunnen distribueren en onze verkoop en marketing kunnen aanwenden om er voor te zorgen dat bijzondere titels zoals deze de impact maken die ze verdienen. De getalenteerde ontwikkelaars van Tecmo hebben prachtig werk verricht en als de gamers het uiteindelijke product zien, ben ik ervan overtuigd dat ze er diep van onder de indruk zullen zijn."

Tecmo heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de technische mogelijkheden van de Xbox en is ervan overtuigd dat dit het ideale platform is voor de laatste versie in deze bijzonder succesvolle spelserie. Van de Dead or Alive serie zijn tot maart 2001 wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Het heeft uitstekend recensies gekregen en in 2000 de 'Fighting Game of the Year' prijs van ign.com gekregen.

Dead or Alive is een 3D vechtgame, overgezet van de speelhal naar thuis, speciaal voor de Xbox waardoor gamers kunnen genieten van een hoogwaardiger, intensere beleving vol met actie, dan tot nu toe mogelijk was met een video gamesysteem.

"We hebben grote plannen voor Dead or Alive 3," zegt John Inada, Marketing Director van Tecmo. "Dankzij de ongelofelijke grafische en geluidsmogelijkheden van de Xbox, zal Dead or Alive 3 de nieuwe standaard worden voor vechtspellen. Als de gamers het spel zien ben ik er zeker van dat ze het er over eens zullen zijn dat er niets is dat in de buurt komt."

Over Tecmo
Tecmo is opgericht in 1967 en bestaat uit een grote groep fanatieke gamers die alleen kwaliteitstitels willen produceren. De ontwerpers gaan volledig op in videogames, temeer daar zij een fameuze traditie moeten voortzetten. Tecmo is een softwareontwikkelaar die beroemd is vanwege populaire games, van het 8-bit tijdperk, zoals Tecmo Bowl en Ninja Gaiden, tot nu toe met hits zoals Monster Rancher en Dead or Alive. Tecmo streeft voortdurend naar verbetering van haar titels, door de feedback van de fans, game- recensenten en consoleproducenten te verwerken.

Over Xbox
Xbox (www.xbox.com) zal in Europa naar verwachting in het eerste kwartaal 2002 beschikbaar komen. Xbox is Microsoft's videogameconsole van de volgende generatie. Deze console zal zich kenmerken door superieure graphics, uitstekend geluid en de beste spelomgeving. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat Xbox beschikt over tenminste drie keer zoveel grafisch vermogen als de nieuwste generatie spelconsoles. De Xbox is voorzien van een CPU met een kloksnelheid van 733 MHz, een speciaal ontwikkelde grafische chip die meer dan duizend miljard operaties per seconde kan verwerken, een harde schijf van 8GB, 64MB geheugen, een audioprocessor met 256 audiokanalen, alsmede breedbandconnectiviteit waardoor on-line gespeeld kan worden. Xbox maakt gebruik van bekende architectuur en DirectX-ontwikkelgereedschappen, waardoor ontwikkelaars in kortere tijd betere games kunnen produceren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie