Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkflat Tilburg krijgt woningaanpassingen met WVG-subsidie

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

24-04-2001

Parkflat krijgt woningaanpassingen met Wvg-subsidie

Plan past binnen Wonen Plus-project en Wijkontwikkelingsplan West

De gemeente is bereid om circa f 150.000,- in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) te besteden aan de verbouwing en aanpassing van de Parkflat in Tilburg West tot complex voor senioren. Deze plannen passen binnen het Wonen Plus-project en het Wijkontwikkelingsplan West en sluiten ook aan bij de doelstelling binnen de Wvg om woningen geschikt te maken voor senioren. Er bestaat op dit moment een grote behoefte aan seniorenwoningen en die zal de komende jaren naar verwachting alleen maar groter worden.

De Parkflat op de kop van het Westerpark bevat 100 woningen. Van de bewoners is circa 40 procent 75 jaar of ouder. Het gebouw en de individuele woningen zijn eigenlijk niet geschikt voor ouderenhuisvesting. De particuliere eigenaar Van der Weegen BV wil daar verandering in brengen. De kosten van de verbouwing bedragen zo'n f 2 miljoen. De Parkflat komt overigens alleen voor de Wvg in aanmerking omdat het gaat om een zogenaamd Opplus-project dat is goedgekeurd en met f 200.000,- is gesubsidieerd door de Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV).

Aangezien de Wvg niet voorziet in de mogelijkheid om collectieve woningaanpassingen te doen is daar een oplossing voor gezocht. Die houdt in dat de aanvragen door de individuele bewoners worden ingediend en betaling achteraf plaatsvindt als de aanpassingen zijn gerealiseerd. De ouderenadviseur van het Wonen Plus-project zal samen met een bouwtechnisch medewerker gaan inventariseren wie een aanvraag kunnen dienen. Met deze nieuwe werkwijze vanuit de Wvg speelt de gemeente een actieve rol bij het opsporen van ouderen die behoefte hebben aan woningaanpassingen.

Een belangrijke voorwaarde voor toekenning is dat de eigenaar van de Parkflat zelf de huidige problemen met de lift oplost. Die komt namelijk niet uit op de begane grond waardoor de bewoners vanuit de ingang eerst een trap op moeten voordat zij in de lift kunnen. Dit zou bij een individuele aanvraag aanleiding kunnen zijn om de aanpassingen af te wijzen omdat de flat dan ondanks de Wvg aanpassing niet adequaat zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie