Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over verplaatsing vliegkamp Valkenburg

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 26 april 2001 15:48

De verplaatsing van marinevliegkamp Valkenburg

(26 april 2001)

Vragen van de leden Van der Steenhoven, Harrewijn en Van Gent (allen GroenLinks) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en aan de staatssecretaris van Defensie over de verplaatsing van marinevliegkamp Valkenburg (2).

1. Herinnert u zich uw antwoorden op onze vragen van 13 februari 2001 over de verplaatsing van het marinevliegkamp Valkenburg (2000-2001, nr. 946)? Heeft u daarnaast kennis genomen van het artikel "Verhuizing Orions kan goedkoper" uit de Telegraaf van 24 april jl.?

2. Kunt u de inhoud van het genoemde Telegraaf-artikel bevestigen? Is het juist dat er een interne studie van het ministerie van Defensie bestaat over de kosten van de verplaatsing van de Orions? Zo ja, bent u bereid deze studie aan de Kamer aan te bieden?

3. In uw antwoorden op genoemde vragen spreekt u over "reeële alternatieve locaties voor De Kooy". Kan nu worden geconcludeerd dat Woensdrecht en vliegbasis Eindhoven als reële alternatieven worden beschouwd?

4. Uitgaande van een juiste weergave van het interne Defensie-rapport: Hoe zwaar weegt voor u het belang van de clustering van de marine-activiteiten in Den Helder? Rechtvaardigt dit belang naar uw mening een additionele kostenpost van zo'n 250 miljoen gulden?

5. Bent u van mening dat, naast de belangen van het ministerie van Defensie m.b.t. de interne bedrijfsvoering, ook de belangen van milieu, natuur, ruimtelijke ordening dienen te worden gewogen bij het besluit over de verplaatsing van de tien Orions?

6. Bent u bereid om voor de zomer 2001 een afwegingskader over de verplaatsing van de Orions aan de Kamer voor te leggen, gekoppeld aan (1) de voorwaarden van de PKB's Waddenzee en Vijfde Nota en (2) de financiële aspecten van de operatie?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie