Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft en Blackboard samen voor ontwikkelen 'e-Learning'

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft en Blackboard gaan strategische samenwerking aan voor het ontwikkelen en verbeteren van 'e-Learning' oplossingen

Ook Nederlandse onderwijsinstellingen maken gebruik van Blackboard oplossingen

Schiphol-Rijk, 26 april 2001 - Microsoft en Blackboard, een toonaangevend leverancier van e-Learning applicaties, gaan wereldwijd samenwerken aan het herdefiniëren en vereenvoudigen van 'e-Learning' voor studenten en docenten in het onderwijs. Via Microsoft .NET-technologieën kunnen zij met het educatieve platform van Blackboard gemakkelijk een brede keuze aan academische middelen integreren in een educatieve omgeving die specifiek is afgestemd op hun individuele behoeften en voorkeuren. Deze samenwerking vormt de eerste wereldwijde toepassing van .NET-diensten in het onderwijs.

Steeds meer educatieve instellingen zien e-learning als een van hun kerntaken. Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Student Monitor LLC, behoren universiteiten en hogescholen tot de instellingen met de meeste Internet-verbindingen, waarbij ruim 98 procent van de studenten het Internet gebruiken, waarvan 50 procent vrijwel dagelijks. Eduventures.com, een onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van e-Learning, verwacht dat de totale omzet in e-Learning bij onderwijsinstellingen zal groeien van de huidige $4 miljard tot $11 miljard in 2003.

Microsoft en Blackboard: oplossingen voor 'e-Learners' Blackboard zal gebruikmaken van de .NET Enterprise Servers zoals Microsoft Windows 2000, SQL Server 2000 en Exchange 2000, alsmede van .NET-diensten zoals Passport, dat het mogelijk maakt om als student één keer in te loggen en daarna toegang te hebben tot vele verschillende sites met content. De integratie van .NET-technologieën zal onder andere zorgen voor een aanzienlijke vereenvoudiging van verschillende activiteiten, zoals het inloggen op en gebruiken van verschillende websites en tools, het volgen van de voortgang van studenten over meerdere leermiddelen en het samenbrengen van rapportgegevens van verschillende applicaties.

"Een van de belangrijkste vereisten van e-learning instellingen is het samenbrengen van leermiddelen en informatiebronnen van overal op het Internet, zonder dat er een soort 'Toren van Babel' wordt gecreëerd," stelt Matthew Pittinsky, chairman van Blackboard. "Met behulp van Microsoft .NET bieden we studenten en docenten meer keuze, eenvoud en een dynamische, persoonlijke leeromgeving."

Dankzij de integratie van .NET-technologie in Blackboard's e-learning applicaties wordt het mogelijk om:


· naadloos leermiddelen die ontwikkeld zijn met Microsoft Office XP, beschikbaar te stellen aan Blackboard-omgevingen. Dit betekent dat instellingen gemakkelijk nieuwe content kunnen creëren en deze via de Blackboard-applicaties beschikbaar kunnen stellen aan studenten;
· de e-Learning applicaties te integreren met andere educatieve applicaties die gebruikmaken van het .NET-platform;
· toegang te bieden tot verschillende Internet-bronnen op ieder moment en vanaf iedere plaats, met behulp van Pocket PC- en Microsoft Reader-technologie;
· gebruik te blijven maken van standaards zoals XML voor het uitwisselen van gegevens en de IMS Global Content Packaging Specfication voor online lesmateriaal.
Met ruim 1600 onderwijsinstellingen als klant, waarvan 45 in Nederland, is Blackboard de grootste aanbieder van e-Learning software voor online cursusmanagement, het creëren van portals en communities, en van oplossingen voor integratie met administratieve systemen. Tot de Nederlandse onderwijsinstellingen die gebruikmaken van Blackboard-oplossingen, behoren tien Hogescholen - onder andere de Hanzehogeschool in Groningen, tien universiteiten - waaronder de TU Delft en de Universiteit van Amsterdam, en verder Regionale Opleidingscentra (ROC's), secundaire onderwijsinstellingen en Kennisnetten. Wereldwijd behoren tot de klanten van Blackboard onder andere Arizona State University, Dallas Community College District, Georgetown University, North Lincolnshire College en het Royal Melbourne Institute of Technology.

In de toekomst zal Blackboard tevens diensten gaan aanbieden op basis van Exchange Server 2000, waarmee het mogelijk wordt om verschillende applicaties, bijvoorbeeld een studentenadministratie, te integreren. Commerce Server 2000 zal gebruikt kunnen worden voor het online of via credit cards regelen van financiële zaken.

"Dankzij deze complementaire technologieën zal het gemakkelijker worden om samenwerkingsverbanden op het gebied van e-Learning tussen scholen, uitgevers en technologieproviders tot stand te brengen. Het zal tastbare voordelen opleveren voor instellingen, docenten en studenten. Zeker gelet op het toenemend aantal samenwerkingsverbanden op alle onderwijsniveaus (primair, secundair, BVE-sector en HBO/universitair) is een dergelijk, op standaarden gebaseerd platform van groot belang," zegt Bas ten Holter, Director EMEA van Blackboard.

Commitment aan e-learning en het ontwikkelen van innovatieve technologieën Deze overeenkomst is een voorbeeld van Microsoft's commitment aan e-learning en de educatieve gemeenschap," zegt Mark East, worldwide general manager van de Education Solution Group bij Microsoft. "Educatieve instellingen over de hele wereld nemen e-learning en andere Internet-diensten sneller in gebruik dan overige oplossingen. Naast het uitbreiden van onze relatie met een van de bekendste organisaties op het gebied van hogere opleidingen, maken we hiermee tevens onze technologie roadmap duidelijk, die laat zien hoe klanten succesvoller kunnen zijn door de integratie van Microsoft-technologieën en die van onze partners." Aldus East.

Een verdere aanvulling op Blackboard is Microsoft Encarta Class Server, een nieuw, op het web gebaseerd platform waarmee leraren het curriculum, lessen, opdrachten en beoordelingen online kunnen beheren. Microsoft's investeringen in e-learning zullen bijdragen aan het aanbieden van betere interactiemogelijkheden voor leraren en zullen de basis vormen voor een nieuwe generatie leeromgevingen.

Meer informatie over Microsoft initiatieven op het gebied van educatie is te vinden op www.microsoft.com/education/ en www.microsoft.nl/education/

Over Blackboard
Blackboard is opgericht om het Internet te transformeren tot een krachtige omgeving voor educatie. Het bedrijf biedt een complete reeks enterprise softwareproducten en diensten aan die een volledige 'e-Educatie' infrastructuur mogelijk maken voor scholen, hogescholen, universiteiten en andere educatieve instellingen. De oplossingen van Blackboard gebruiken de mogelijkheden van het Internet voor online educatie, communities, aanvullende diensten en de integratie van op het web gebaseerde diensten met administratieve systemen.

De twee belangrijkste bedrijfsafdelingen van Blackboard, Course & Portal Solutions en Commerce & Access Solutions, worden door analisten gekenmerkt als de belangrijkste op het gebied van marktaandeel en klanttevredenheid, en worden gebruikt door duizenden educatieve instellingen over de hele wereld.

Het hoofdkantoor van Blackboard bevindt zich in Washington DC, VS en heeft vestigingen in Noord Amerika, Europa (Groot Brittannië, Nederland en Spanje) en Azië. Blackboard is te bereiken via e-mail op international-(web@blackboard.com).

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...