Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft en Blackboard samen voor ontwikkelen 'e-Learning'

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft en Blackboard gaan strategische samenwerking aan voor het ontwikkelen en verbeteren van 'e-Learning' oplossingen

Ook Nederlandse onderwijsinstellingen maken gebruik van Blackboard oplossingen

Schiphol-Rijk, 26 april 2001 - Microsoft en Blackboard, een toonaangevend leverancier van e-Learning applicaties, gaan wereldwijd samenwerken aan het herdefiniëren en vereenvoudigen van 'e-Learning' voor studenten en docenten in het onderwijs. Via Microsoft .NET-technologieën kunnen zij met het educatieve platform van Blackboard gemakkelijk een brede keuze aan academische middelen integreren in een educatieve omgeving die specifiek is afgestemd op hun individuele behoeften en voorkeuren. Deze samenwerking vormt de eerste wereldwijde toepassing van .NET-diensten in het onderwijs.

Steeds meer educatieve instellingen zien e-learning als een van hun kerntaken. Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door Student Monitor LLC, behoren universiteiten en hogescholen tot de instellingen met de meeste Internet-verbindingen, waarbij ruim 98 procent van de studenten het Internet gebruiken, waarvan 50 procent vrijwel dagelijks. Eduventures.com, een onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van e-Learning, verwacht dat de totale omzet in e-Learning bij onderwijsinstellingen zal groeien van de huidige $4 miljard tot $11 miljard in 2003.

Microsoft en Blackboard: oplossingen voor 'e-Learners' Blackboard zal gebruikmaken van de .NET Enterprise Servers zoals Microsoft Windows 2000, SQL Server 2000 en Exchange 2000, alsmede van .NET-diensten zoals Passport, dat het mogelijk maakt om als student één keer in te loggen en daarna toegang te hebben tot vele verschillende sites met content. De integratie van .NET-technologieën zal onder andere zorgen voor een aanzienlijke vereenvoudiging van verschillende activiteiten, zoals het inloggen op en gebruiken van verschillende websites en tools, het volgen van de voortgang van studenten over meerdere leermiddelen en het samenbrengen van rapportgegevens van verschillende applicaties.

"Een van de belangrijkste vereisten van e-learning instellingen is het samenbrengen van leermiddelen en informatiebronnen van overal op het Internet, zonder dat er een soort 'Toren van Babel' wordt gecreëerd," stelt Matthew Pittinsky, chairman van Blackboard. "Met behulp van Microsoft .NET bieden we studenten en docenten meer keuze, eenvoud en een dynamische, persoonlijke leeromgeving."

Dankzij de integratie van .NET-technologie in Blackboard's e-learning applicaties wordt het mogelijk om:


· naadloos leermiddelen die ontwikkeld zijn met Microsoft Office XP, beschikbaar te stellen aan Blackboard-omgevingen. Dit betekent dat instellingen gemakkelijk nieuwe content kunnen creëren en deze via de Blackboard-applicaties beschikbaar kunnen stellen aan studenten;
· de e-Learning applicaties te integreren met andere educatieve applicaties die gebruikmaken van het .NET-platform;
· toegang te bieden tot verschillende Internet-bronnen op ieder moment en vanaf iedere plaats, met behulp van Pocket PC- en Microsoft Reader-technologie;
· gebruik te blijven maken van standaards zoals XML voor het uitwisselen van gegevens en de IMS Global Content Packaging Specfication voor online lesmateriaal.
Met ruim 1600 onderwijsinstellingen als klant, waarvan 45 in Nederland, is Blackboard de grootste aanbieder van e-Learning software voor online cursusmanagement, het creëren van portals en communities, en van oplossingen voor integratie met administratieve systemen. Tot de Nederlandse onderwijsinstellingen die gebruikmaken van Blackboard-oplossingen, behoren tien Hogescholen - onder andere de Hanzehogeschool in Groningen, tien universiteiten - waaronder de TU Delft en de Universiteit van Amsterdam, en verder Regionale Opleidingscentra (ROC's), secundaire onderwijsinstellingen en Kennisnetten. Wereldwijd behoren tot de klanten van Blackboard onder andere Arizona State University, Dallas Community College District, Georgetown University, North Lincolnshire College en het Royal Melbourne Institute of Technology.

In de toekomst zal Blackboard tevens diensten gaan aanbieden op basis van Exchange Server 2000, waarmee het mogelijk wordt om verschillende applicaties, bijvoorbeeld een studentenadministratie, te integreren. Commerce Server 2000 zal gebruikt kunnen worden voor het online of via credit cards regelen van financiële zaken.

"Dankzij deze complementaire technologieën zal het gemakkelijker worden om samenwerkingsverbanden op het gebied van e-Learning tussen scholen, uitgevers en technologieproviders tot stand te brengen. Het zal tastbare voordelen opleveren voor instellingen, docenten en studenten. Zeker gelet op het toenemend aantal samenwerkingsverbanden op alle onderwijsniveaus (primair, secundair, BVE-sector en HBO/universitair) is een dergelijk, op standaarden gebaseerd platform van groot belang," zegt Bas ten Holter, Director EMEA van Blackboard.

Commitment aan e-learning en het ontwikkelen van innovatieve technologieën Deze overeenkomst is een voorbeeld van Microsoft's commitment aan e-learning en de educatieve gemeenschap," zegt Mark East, worldwide general manager van de Education Solution Group bij Microsoft. "Educatieve instellingen over de hele wereld nemen e-learning en andere Internet-diensten sneller in gebruik dan overige oplossingen. Naast het uitbreiden van onze relatie met een van de bekendste organisaties op het gebied van hogere opleidingen, maken we hiermee tevens onze technologie roadmap duidelijk, die laat zien hoe klanten succesvoller kunnen zijn door de integratie van Microsoft-technologieën en die van onze partners." Aldus East.

Een verdere aanvulling op Blackboard is Microsoft Encarta Class Server, een nieuw, op het web gebaseerd platform waarmee leraren het curriculum, lessen, opdrachten en beoordelingen online kunnen beheren. Microsoft's investeringen in e-learning zullen bijdragen aan het aanbieden van betere interactiemogelijkheden voor leraren en zullen de basis vormen voor een nieuwe generatie leeromgevingen.

Meer informatie over Microsoft initiatieven op het gebied van educatie is te vinden op www.microsoft.com/education/ en www.microsoft.nl/education/

Over Blackboard
Blackboard is opgericht om het Internet te transformeren tot een krachtige omgeving voor educatie. Het bedrijf biedt een complete reeks enterprise softwareproducten en diensten aan die een volledige 'e-Educatie' infrastructuur mogelijk maken voor scholen, hogescholen, universiteiten en andere educatieve instellingen. De oplossingen van Blackboard gebruiken de mogelijkheden van het Internet voor online educatie, communities, aanvullende diensten en de integratie van op het web gebaseerde diensten met administratieve systemen.

De twee belangrijkste bedrijfsafdelingen van Blackboard, Course & Portal Solutions en Commerce & Access Solutions, worden door analisten gekenmerkt als de belangrijkste op het gebied van marktaandeel en klanttevredenheid, en worden gebruikt door duizenden educatieve instellingen over de hele wereld.

Het hoofdkantoor van Blackboard bevindt zich in Washington DC, VS en heeft vestigingen in Noord Amerika, Europa (Groot Brittannië, Nederland en Spanje) en Azië. Blackboard is te bereiken via e-mail op international-(web@blackboard.com).

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie