Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marine en TNO bundelen krachten

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Marine en TNO bundelen krachten

26-04-2001

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB53

De Koninklijke Marine en TNO-Defensie starten in september een opleiding voor twintig talentvolle technische professionals. Deze zogenoemde 'HiTecMas-terclass' komt in aanraking met de nieuwste kennis en technologie die bij de Marine en TNO worden toegepast.

De Koninklijke Marine maakt gebruik van technologisch geavanceerd materiaal. Voortdurend investeren in onderzoek en ontwikkeling is daarom onontbeerlijk. TNO, met name TNO Defensieonderzoek, is de belangrijkste technologiepartner van de Marine voor onderzoek en advies. Samen starten zij in september een opleiding van 8 weken waarbij, naast theoretische kennis en technologische toepassing, ook communicatieve vaardigheden, projectmanagement en besluitvorming aan de orde komen. Daarnaast worden in het programma bedrijfsbezoeken opgenomen waaronder varen en vliegen.

Met deze HiTecMasterclass slaan Marine en TNO een nieuwe weg in om talentvolle academici, volledig betaald, kennis te laten maken met beide, technisch hoogwaardige, bedrijven. Door het bieden van deze boeiende betaalde opleiding willen Marine en TNO twintig net afgestudeerde academici van verschillende disciplines interesseren en selecteren voor een eventuele vervolgcarrière. Deze vorm van krachtenbundeling van Marine en TNO is een uniek project om samen op een efficiënte wijze de arbeidsmarkt te benaderen. De Marine en TNO zullen de komende tijd belangstellenden gaan werven op en rond de universiteiten en via de website www.hitecmasterclass.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie