Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Karin van As in Natuurmuseum Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Achterkanten
Expositie van beeldend kunstenaar Karin van As

Beeldend kunstenaar Karin van As laat in de expositie Achterkanten vrolijk geschilderde achterwerken zien: varkenskonten, koeienkonten en mensenbillen. Naar aanleiding van de tentoonstelling Poepgoed, over de stoelgang bij mens en dier, zijn in het Natuurmuseum Nijmegen verschillende werken van de kunstenares te zien: zeefdrukken en acrylschilderijen op doek en papier. De expositie Achterkanten is te zien van 25 april tot en met 24 juni 2001.

Het werk van de kunstenares heeft grappige titels als: 'Flower Power' (een vrolijk varken die zijn achterwerk toont, omgeven door bloemen), 'Big Sister is blowing' en 'Blowing in the wind' (allebei met een koeienkont, die een scheetje laat) en 'Varkenskont met bananen'. "Mijn werk omvat vaak een verhaal over vrolijke dingen, waarin de achterkant duidelijk op de voorgrond komt. Soms spelen dieren de hoofdrol, en soms mensen, maar ook bananen en prinsessen, als een grapje, en soms als een sprookje. Vaak laat ik iets van het beeld buiten het kader springen of van het doek aflopen, soms zelfs de achterkant. Eenvoud, helder, soms kleurig, soms zwart-wit, opgeblazen details, tekst, poëzie, verzinsels en nog veel meer...", aldus Karin van As. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. In de museumwinkel zijn ansichtkaarten van de kunstenares verkrijgbaar.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum gesloten. De entree bedraagt f 4, - voor volwassenen en f 3, - voor kinderen en 65+. MJK is geldig. Meer informatie over het Natuurmuseum Nijmegen is te vinden op www.natuurmuseum.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie