Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Devote meldt conform verwachting moeizaam eerste kwartaal

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Devote N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Devote N.V.

PERSBERICHT

Devote meldt conform verwachting moeizaam eerste kwartaal 2001

Bunnik, 26 april 2001 - De Raad van Bestuur van Devote maakt bekend dat conform verwachting het eerste kwartaal moeizaam is verlopen. Devote kampte in het eerste kwartaal met moeilijke marktomstandigheden voor met name e-commerce projecten die vorig jaar een substantieel deel van de omzet uitmaakten. De markt is afwachtend en investeringsbeslissingen vergen langer tijd of worden uitgesteld. De markt voor Architectuurdiensten ontwikkelt zich conform de verwachting.

Zoals bij de jaarcijfers is aangegeven richt Devote zich in 2001 op het herstel van rendement, waarbij scherp op de kostenstructuur wordt gelet. In dit kader is zoals eerder aangekondigd eind februari van circa 10% van het personeel afscheid genomen. Voor de afwikkeling hiervan is reeds een voorziening opgenomen. Aangezien de doelstelling met betrekking tot de autonome groei van consultants naar beneden is bijgesteld, is de afgelopen periode ook kritisch gekeken naar de organisatie. Het doel is om in korte tijd de kosten in lijn te brengen met de ambitie van Devote en de veranderende marktomstandigheden.

Vooruitzichten
Devote is gematigd positief over de ontwikkeling van de orderportefeuille in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal aanvragen die leiden tot offertes voor zowel e-commerce projecten als architectuurdiensten is aanzienlijk gestegen. In het tweede halfjaar verwacht Devote dat de effecten van de voortgaande kostenbeheersing zichtbaar worden waardoor voor het gehele jaar 2001 een positief resultaat voor rente, belasting en afschrijving van materiële en immateriële vaste activa (EBITDA) wordt verwacht.

Profiel Devote
Devote is een consultancy onderneming, gespecialiseerd in E-Business toepassingen op basis van een doordachte IT-architectuur. Devote, sinds februari 1999 genoteerd aan Euronext Amsterdam, opereert in de top van de markt. Hier ondersteunt het bedrijven om te ondernemen in de mondiale digitale netwerkeconomie door voortdurend hooggekwalificeerde en ervaren consultants beschikbaar te stellen die kennis hebben van strategie, ICT-ontwikkeling en implementatie met behulp van nieuwe technologieën en producten. Het totale personeelsbestand bedraagt momenteel circa 340 medewerkers. Opdrachtgevers behoren tot de top-100 van in Nederland opererende ondernemingen, waaronder Elsevier, ABNAMRO, Ahold, KPN, Wehkamp, Macintosh Retail Group en Koninklijke Landmacht.

Voor meer informatie;
Dennis Steen
Lid Raad van Bestuur
Telefoon: 030-6569010

<<010426 Q1 nl.doc>>

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie