Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alcatel levert LMDS-technologie aan Spaanse Skypoint

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Alcatel

Alcatel levert LMDS-technologie aan Spaanse Skypoint

Rijswijk ZH, 26 april 2001 - De nieuwe Spaanse telecomoperator Skypoint heeft een draadloos breedbandnetwerk in gebruik genomen, gebaseerd op Alcatel's oplossing voor Local Multipoint Distribution Service (LMDS). Ondanks de groeiende vraag naar breedband-diensten, ligt Skypoint op schema wat betreft de invoering van LMDS in meer dan vijftig steden aan het eind van dit jaar.

Slechts vijf maanden na ondertekening van een contract ter waarde van meer dan 100 miljoen Euro voor levering in verscheidene fases van LMDS-apparatuur en -diensten, heeft Skypoint in 25 steden verspreid over heel Spanje nu draadloze netwerken ingevoerd, en levert betaaldiensten in verscheidene marktsegmenten.
"In de afgelopen vijf maanden was Skypoint intensief bezig een LMDS-netwerk uit te rollen, dat ons in staat moet stellen een betrouwbare, draadloze breedband-toegangsdienst te bieden voor een concurrerende prijs," aldus Manuel Gordillo, CEO van Skypoint. "Met Alcatel als onze technologische partner, kunnen we snel en tegen lage kosten onze strategie voor draadloze breedbandtoegang realiseren en de betaaldiensten leveren die onze klanten vragen."
De beschik-baarheid en eenvoud van invoering van Alcatel LMDS-oplossing maakte het Skypoint mogelijk tot nu toe meer dan 45 basisstations te installeren. Met deze belangrijke installatie maximaliseert Skypoint zijn inkomsten door breedband-toegangsdiensten aan verscheidene marktsegmenten aan te bieden, zoals groot- als detailhandel en de mobiele markt.

Door toepassing van het bedrijfmodel "telco van de telco's" levert Skypoint huurlijntoegangen aan andere telecommunicatie-dienstverleners, waaronder de Spaanse kabeltelevisiemaatschappij Cableuropa en Grapes/Comunitel. In het kader van een recent geannonceerd partnerschap met Alcatel, Microsoft en Hewlett-Packard manifesteert Skpypoint zich als Application Service Provider (ASP), en levert waardetoevoegende diensten en toepassingen aan kleine en middelgrote ondernemingen.
"Skypoint toont het solide bedrijfsplan waarop vaste, draadloze netwerken zijn gesteld," zegt Jean-David Calvet, executive vice president van Fixed Wireless, Alcatel. "Dankzij zijn hoge snelheid en eenvoudige installatie stelt LMDS dienstenaanbieders als Skypoint in staat snel hun etherlicentie om te zetten in omzetgenererende diensten, investeringen snel terug te verdienen, en tijdig marktintroducties te plegen."

Over Skypoint
Skypoint is een Spaans telecombedrijf dat op de nationale markt een volledige reeks breedbanddiensten en -oplossingen levert, waaronder internettoegang, datatransmissie, spraak, virtuele besloten netten, en vraagafhankelijke toepas-singen. Skypoints heeft van de Spaanse regering het recht verworven om een breedbandspectrum te benutten, en heeft een multiservice net gebouwd, gebaseerd op 26 Ghz LMDS, dat snelheden tot 8 Mbit/s voor eindgebruikers biedt zonder de 'last mile bottlenecks' waaronder andere telco's gebukt gaan. Skypoint's unieke propositie biedt zijn klanten snelheid van communicatie, die onafhankelijk is van de gangbare telecombedrijven, alsmede een schaalbaarheid van breedbanddienstverlening, beveiliging van versleutelde communicatie en ecologie. Meer informatie over Skypoint is te vinden op internet: www.skypoint.es.

Over Alcatel
Alcatel bouwt nieuwe generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde 'end-to-end' voice- en data-oplossingen aan bestaande en nieuwe operators, evenals aan bedrijven en consumenten. Met een omzet van Euro 31,4 miljard (69 miljard gulden) in 2000 en 130.000 werknemers is Alcatel actief in ruim 130 landen.
In Nederland biedt Alcatel Telecom Nederland B.V. werk aan ongeveer 1000 mensen. De hoofdvestiging is in Rijswijk ZH.

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie