Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevrijdingsfestival in Zwolle mogelijk

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Bevrijdingsfestival mogelijk Datum uitgave: 26-04-2001

Onderwerp :Kunst en cultuur

Gemeenschappelijk persbericht van de Gemeente Zwolle, de Provincie Overijssel en de Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel.

Als de omstandigheden niet veranderen zal de burgemeester van Zwolle de vergunning voor het bevrijdingsfestival niet intrekken. In nauwe samenspraak met de Commissaris van de Koningin heeft de burgemeester de Stichting Bevrijdingsfestival, gezien de grootschaligheid van dit evenement en de gevoelens in de agrarische sector, het dringend advies gegeven het festival niet door te laten gaan. De stichting, benadrukt respect te hebben voor de gevoelens van de veehouders uit de getroffen regio, maarheeft dit advies niet overgenomen omdat zij van mening is dat er voldoende maatregelen genomen worden om de risico's tot een minimum te beperken. De gemeente en de provincie betreuren de opstelling maar menen onvoldoende juridische aanknopingspunten te hebben, op basis van de richtlijnen van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, om de vergunning in te trekken. Echter wanneer de omstandigheden in het kader van de MKZ-epidemie veranderen dan kan de burgemeester alsnog het festival verbieden.

Gegeven deze situatie hebben de beide overheden en de stichting besloten om zoveel mogelijk samen te werken om de risico's tot een minimum te beperken. Alle partijen zijn er van overtuigd dat er sprake is van een bijzondere situatie waaronder het bevrijdingsfestival plaats zal vinden.
Met name de grootschaligheid maakt dat veel mensen uit de stad en de regio het festival zullen willen bezoeken. Het afzeggen van de topgroep Levellers zal naar schatting 10 tot 15 duizend bezoekers schelen. Een vervangende topper wordt niet benaderd. Daarnaast kijkt de organisatie nog eens serieus naar de programmering. Verder bedrijft de stichting geen P.R. voor het festival in de landelijke gebieden. Het festivalterrein is niet te betreden zonder over ontsmettingsmatten te lopen.

Ook de bezoekers met name uit de landelijke gebieden hebben verantwoordelijkheden. De drie gesprekspartners gaan de bezoekers van dit en andere evenementen in de stad Zwolle middels advertenties benaderen om vooral ook zelf zorgvuldig te zijn. Het betrachten van zorgvuldigheid geldt uiteraard ook voor alle andere festiviteiten of grote bijeenkomsten in deze regio.

Bron: afdeling communicatie Datum van 27-04-2001 tot 05-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie