Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU dient ontwerp in tegen pensioendiscriminatie

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Grensoverschrijdende pensioendiscriminatie verleden tijd Europa - S.Willems@fnv.etuc.org

De Europese Commissie heeft een ontwerp voor een mededeling ingediend, dat de fiscale discriminatie voor buitenlandse pensioenvoorzieningen moet opheffen. Dit is gunstig voor de arbeidsmobiliteit in de Europese Unie.

Eurocommissaris Frits Bolkestein voor Interne Markt wil belemmeringen voor grensoverschrijdende pensioenvoorziening opheffen. Belastingvrijstelling in een lidstaat geldt vaak niet voor pensioeninstellingen uit buurland. Zo moeten werknemers die over de grens werkzaam zijn vaak dubbel belasting betalen voor hun pensioenpremies. Dit is in strijd met het vrij verkeer van werknemers en daarmee met één van de fundamentele rechten van het EG-Verdrag. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie