Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Zalm over globale richtsnoeren economisch beleid 2001

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financien
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Plein 2

2511 CR Den Haag

Datum

Uw brief (Kenmerk)

Ons kenmerk 26 april 2001

BFB 2001-0343 M Onderwerp
Globale richtsnoeren voor het economisch beleid 2001

Hierbij zend ik U, mede namens de minister van Economische Zaken, de Commissie-aanbeveling 2001 over de globale richtsnoeren voor het economisch beleid van de Lidstaten en de Gemeenschap. De Commissie heeft haar aanbeveling op 25 april jl. vastgesteld. Tevens doe ik U het rapport over de implementatie van de globale richtsnoeren van vorig jaar toekomen. Dit rapport evalueert de implementatie van de aanbevelingen van de globale richtsnoeren 2000 in de Lidstaten en de Gemeenschap en vormt aldus belangrijke input voor de globale richtsnoeren 2001. Verder stuur ik u ter informatie de Voorjaarsvoorspellingen (Spring Forecasts) 2001 van de Commissie.

De globale richtsnoeren zullen in een oriënterend debat in de Ecofin Raad van 7 mei a.s. worden besproken. De Ecofin Raad van 5 juni a.s. zal met gekwalificeerde meerderheid het ontwerp voor de globale richtsnoeren vaststellen dat wordt besproken op de Europese Raad van 15 en 16 juni a.s. Vervolgens zal de Ecofin Raad de globale richtsnoeren definitief vaststellen. De definitieve globale richtsnoeren 2001 zal ik U te zijner tijd eveneens doen toekomen.

De bijgevoegde documenten worden toegezonden aan de Voorzitter van de Tweede Kamer, alsmede de Voorzitters van de Algemene Commissie voor Europese Zaken en de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer.

DE MINSTER VAN FINANCIEN,


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie