Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteraadslid moet deel van eigen woning afbreken

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank LeeuwardenGemeenteraadslid moet deel van eigen woning afbreken
Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 26-04-2001

Een inwoner van Littenseradiel, die tevens gemeenteraadslid is, heeft zijn beroepszaak tegen burgemeester en wethouders van die gemeente verloren. Hij had een bouwvergunning aangevraagd voor een bedrijfswoning met een inhoud van circa 660 kubieke meter. Voordat hij de vergunning ontving had hij al een woning van 860 kubieke meter gebouwd. B&W hebben hem vervolgens aangeschreven dat hij de woning in overeenstemming moet brengen met de verleende bouwvergunning. Indien hij dat niet binnen de voorgeschreven termijn doet, verbeurt hij een dwangsom van 1.000 gulden per dag met een maximum van 250.000 gulden.

De president van de rechtbank Leeuwarden heeft deze aanschrijving in stand gelaten. Volgens de president is het de bouwer volstrekt duidelijk geweest dat hij een te grote woning bouwde. Hij heeft willens en wetens een bepaald risico genomen en hij kan zich er niet met succes op beroepen dat de gemeente in vergelijkbare wel bedrijfswoningen heeft toegestaan met een inhoud groter dan 660 kubieke meter.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB1322
(Zie het originele bericht)
Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=3068&i=32&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie