Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-04-2001 2e Persbericht 26 april 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Opnieuw verdachte supporters aangehouden Donderdag zijn in de loop van de dag opnieuw 15 PSV-supporters aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in en om het stadion tijdens de voetbalwedstrijd PSV Kaiserslautern die op 15 maart jongstleden werd gespeeld. Tot nu toe werden 70 supporters aangehouden. Tegen alle verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie is nog volop bezig met het onderzoek en verwacht nog meer verdachten in deze zaak aan te houden.

Eindhoven: Verdachte autodiefstal aangehouden
Op de Groenewoudseweg is donderdag om 10.50 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde nadat een politiepatrouille een gestolen auto had zien rijden op het parkeerterrein van het Winkelcentrum Woensel. De auto, een Opel Kadett was eerder op de morgen gestolen op de Jan Duikerlaan. Om de twee inzittenden aan te houden werd de politieauto dwars voor de gestolen auto gezet. De bestuurder echter reed vanuit stilstand tegen de politieauto en reed verder, het parkeerterrein af de Genovevalaan op. In de Maurits Lijnslagerstraat stond de auto, de inzittenden waren verdwenen. Een van de inzittenden was herkend, de 22-jarige Eindhovenaar. Hij kon even later op straat aangehouden worden.

Eindhoven: Twee verdachten autodiefstal aangehouden Donderdagmorgen zijn op de Lanceloetstraat een 26-jarige Eindhovenaar en een 24-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden. Politiemensen zagen op de Maurits Lijnslagerstraat een Opel Kadett rijden waarvan zij wisten dat hij gestolen was. De man en vrouw reden de Heliasweg in. De man werd herkend als een bewoner van de Lanceloetstraat. In zijn woning werd de vrouw aangehouden. Hijzelf was via de achteruitgang van de woning gevlucht. In de buurt kon hij aangehouden worden.

Helmond: Gsm gestolen
Van een 27-jarige Helmonder is donderdag om 9.00 uur de gsm gestolen. Hij stond te bellen op de Veestraat. Een voorbijganger pakte de telefoon uit zijn hand en liep er hard mee weg.

Asten: Auto gestolen
Woensdagmiddag is vanaf de Reeweg een groene Toyota met het kenteken 74-VP-TV gestolen.

Bergeijk: Verdachten gewapende overval aangehouden De politie stelde een onderzoek in naar een gewapende overval die op 9 februari jongstleden is gepleegd op een benzinepomp aan de Mr. Pankenstraat. Een bromfietser kwam de shop binnen en bedreigde de 29-jarige pompbediende met een op een vuistvuurwapen gelijkend voorwerp. De overvaller eiste geld. De pompbediende gaf hem enkele bankbiljetten en een stel telefoonkaarten. Hierna verdween de overvaller op zijn bromfiets. In de loop van het onderzoek zijn een 20-jarige inwoner van Bergeijk en een 16-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Zij worden beiden verdacht betrokken te zijn bij het plegen van de overval. Ook werd een 17-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het afnemen van de goederen die tijdens de overval gestolen zijn. Onderzocht wordt of de drie verdachten betrokken zijn bij nog meer zaken.

Deurne: Woninginbraak
Woensdag tussen 10.00 en 11.00 uur is ingebroken in een woning aan de Oude Stappad. Men is binnen gekomen door een niet afgesloten achterdeur. De bewoner mist een radio (soundmachine).

Deurne-Asten-Someren: Tien verdachten aangehouden in drugszaak De politie heeft begin dit jaar een onderzoek opgestart naar de handel in verdovende middelen in Deurne, Asten en Someren. Het onderzoek komt voort uit een eerder onderzoek naar de handel in verdovende middelen dat plaatsvond in Asten in november 2000. Tijdens het onderzoek in Asten werd op 15 december een 21-jarige Astenaar aangehouden als hoofdverdachte. Hij was in het bezit van 29 Xtc-pillen en 49 cachetjes cocaïne. Op dezelfde dag werd een andere 21-jarige Astenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vervoeren van verdovende middelen voor de eerder aangehouden hoofdverdachte. Op 19 december werd er nog een verdachte van handel in verdovende middelen, een 27-jarige Asternaar, aangehouden. De 21-jarige hoofdverdachte en de 27-jarige verdachte zijn inmiddels door de rechtbank veroordeeld. Het onderzoek in Asten bood aanknopingspunten voor een vervolgonderzoek dat in januari 2001 gestart is. Hieruit bleek dat er rondom de horecagelegenheden in deze plaatsen vanaf februari 2000 volop gedeald werd onder jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar. In de loop van het onderzoek heeft de politie tien verdachten aan kunnen houden. Een 29-jarige man uit Deurne en een 28-jarige man uit Someren zijn als verdachte hoofddealers aangehouden. Bij de 29-jarige verdachte zijn 49 Xtc-pillen en 16 cachetjes cocaïne aangetroffen en bij de 28-jarige verdachte zijn 15 ampullen met de verdovende vloeistof GHB aangetroffen, vier flessen lachgas en 17 Xtc-pillen. De 28-jarige verdachte organiseerde housepartys waarbij lachgas werd verkocht aan bezoekers. Dit middel is schadelijk voor de gezondheid van eventuele gebruikers. De voertuigen van beide verdachte hoofddealers zijn in beslag genomen. De vriendinnen van beide hoofdverdachten, twee 30-jarige vrouwen uit Deurne en s Hertogenbosch, en een 29-jarige medewerker zijn ook aangehouden. Zij zijn alle drie na verhoor naar huis gestuurd. Zij spelen een geringe rol bij de drugszaken. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De twee verdachte hoofddealers zijn inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld. Ook heeft de politie vijf verdachte straatdealers uit Deurne (21, 21, 22, 22, 23 jaar) aan kunnen houden die bevoorraad werden door de twee verdachte hoofddealers. Vier verdachte straatdealers zijn reeds voorgeleid en in bewaring gesteld. De 22-jarige verdachte die woensdagochtend om 8.00 uur op het politiebureau op de Hogeweg werd aangehouden wordt vrijdag voorgeleid. De politie stelt een onderzoek in naar het verkregen voordeel van de handel in verdovende middelen door de verdachten. Een gedeelte van de gebruikers is reeds benaderd. Onder de gebruikersdoelgroep bevinden zich ook minderjarigen. Hun ouders worden door de politie op de hoogte gebracht van het gebeurde.

Eersel: Bestelbus gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Odradastraat een blauwe Nissan Urvan bestelauto met het kenteken VP-56-BG gestolen.

Veldhoven: Bromfietscontrole
Donderdagmorgen is op de Heemweg, Rapportstraat, Julianastraat, Burgemeester van Hoofflaan en Provincialeweg een bromfietscontrole gehouden. Er is gebruik gemaakt van de rollertestbank en de laser patrol. Er zijn 100 bekeuringen uitgedeeld. De verdeling:

19 x overschrijding maximum snelheid (met laser patrol gemeten)

2 x overschrijding constructiesnelheid (met rollertestbank gemeten)

12 x bromfietsverzekering

10 x geen bromfietscertificaat ( of niet bij zich)

6 x geen goede plaat (geel/oranje)

3 x geen helm


1 x gladde band1 x geen goede verlichting bromfiets


5 x geen gordel dragen (auto)


1 x belediging ambtenaar


Aan de controle namen 33 politiemensen deel. Zij waren afkomstig van Cranendonck, Valkenswaard-Waalre, Best-Oirschot-Son, technische recherche, opleiding (stagiaires) en uiteraard Veldhoven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie