Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geveltuinenactie in Van Galenbuurt Den Helder

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Bewoners brengen kleur in Emmastraat en 3e Emmadwarsstraat

betreft: week: week 17

De geveltuinenactie Breng kleur voor je deur komt voort uit bewonerswensen. De komende jaren staan namelijk voor de Van Galenbuurt in het teken van verandering en vernieuwing. Daartoe is, na inspraakavonden met bewoners, een plan van aanpak opgesteld met aandacht voor onder andere woningverbetering, verkeersregulering, groen- en speelvoorzieningen. De meeste onderdelen uit dit aanpakplan vergen nogal wat voorbereidingstijd. Met enkele activiteiten kan echter snel worden gestart. Zo zijn al een aantal bovengrondse afvalcontainers vervangen door ondergrondse en zijn eenrichtingstraten ingericht. Ook de geveltuinenactie Breng kleur voor je deur kon snel worden ingezet.

Afgelopen zaterdag was het zover. Twaalf bewoners uit de Emmastraat en de 3e Emmadwarsstraat zijn nu de kersverse bezitter van een (gerenoveerde) geveltuin, danwel de "beheerder" van een gemeentelijke plantenbak. Hopelijk volgen er nog veel meer in de Van Galenbuurt . Bloemen en groen , ook in geveltuintjes, doen tenslotte wonderen voor het aanzicht en de beleving van de buurt.

breng kleur voor je deur

Deze geveltuinenactie met de slogan "Breng kleur voor je deur" wordt straatgewijs aangepakt in de Van Galenbuurt. Uiteindelijk krijgen alle bewoners in dit gebied de gelegenheid om mee te doen met deze actie.

Bewoners uit de Emmastraat (gedeelte tussen Van Galenstraat en Van Speykstraat) en de 3e Emmadwarsstraat waren als eerste aan de beurt. In de folder die zij begin maart in de brievenbus kregen werd de actie uiteengezet. In het kort:

* wie graag een geveltuin wil, krijgt van de gemeente een aangestrate tuin (gevuld met zwarte grond) en vier planten als startpremie. Daarna zijn onderhoud en vervanging voor rekening van de bewoner.

* de gemeente werkt samen met De Oranjerie. Wie mee wil doen met de actie krijgt meer informatie tijdens een voorlichtingsavond in De Oranjerie. Daar kunnen ook de planten worden uitgekozen.

*zo"n twee weken na deze avond zijn de bestelde planten binnen en kan de deelnemer "kleur voor de deur " brengen.

* Bewoners die al een geveltuintje hebben, maar dit graag op wil knappen kunnen zich ook opgeven: eventueel herstraten en vier nieuwe plantjes.

* Wie genoeg heeft van z"n bestaande geveltuintje kan verzoeken de tuin dicht te straten.

kleur vervolgt route

Nu de eerste serie is afgerond wil de gemeente samen met geïnteresseerde bewoners, kleur brengen in de 1e en 2e Emmadwarstraat en in het gedeelte Emmastraat, tussen de Van Galenstraat en de Polderweg. De bewoners krijgen deze of volgende week de actiefolder "Breng kleur voor je deur" in de brievenbus. De planning is om dan rond half juni ook daar de geveltuinen aan te leggen en in te richten.

laaste verandering: april 26, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie