Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groenschouw Gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

BLIK OP GROEN

betreft: week: week 17

Medewerkers van de Milieudienst doen momenteel een "groen-schouw" in alle buurten waar komend najaar groot onderhoud aan het openbaar groen wordt gepleegd. Dit intensieve onderhoud is noodzakelijk om het groenbeeld in de wijken aantrekkelijker te maken. De Milieudienst heeft sinds vorig jaar extra geld ter beschikking gekregen voor dit doel. In een cyclus van 6 jaar (tot en met 2005) worden alle wijken aangepakt. Vooral de eerste ronde per wijk is intensief; sommige stukken groen moeten mogelijk zelfs helemaal opnieuw worden ingericht.

ieder z'n vak... Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom bezoeken de wijkconciërge, de groenuitwerper en de uitvoerder elke buurt waar dit najaar groot onderhoud plaats gaat vinden. Alleen door ter plekke te kijken krijg je een goed beeld van hoe het groen er bij staat, wat je wel of niet moet doen en wat daar voor nodig is. En natuurlijk moet het aangepaste groen ook goed en op betaalbare wijze te onderhouden zijn.

...en zijn wens De gemeentelijke vaklui zijn niet de enigen met wensen. Van tevoren hebben wij daarom de buurtbewoners schriftelijk gevraagd aan te geven waar wat hun betreft de "pijnpunten" zitten in het wijkgroen. Ook de wijkconciërge is in de loop der jaren behoorlijk op de hoogte geraakt van wat er leeft in de wijk. Tijdens informatie-avonden later in het jaar kunnen bewoners reageren op de voorlopige plannen.

In het seizoen 2001-2002 vindt het groot onderhoud plaats in de volgende buurten: Kruiszwin, Boatex/Marinapark, Nieuw Den Helder Zuid-oost, Geleerdenbuurt en Tuindorp. Bewoners van deze buurten kunnen op de voorlopige plannen reageren tijdens informatie-avonden die nog vòòr de zomer zullen plaatsvinden.

laaste verandering: april 26, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie