Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apeldoorn start experiment voordelig openbaar vervoer

Datum nieuwsfeit: 26-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Keywords:

Gemeente start experiment voordelig openbaar vervoer

26-04-2001

Op 1 mei start de gemeente Apeldoorn met het experiment %91voordelig openbaar vervoer%92. Voor een gulden kunnen busreizigers binnen de stad Apeldoorn tot 31 december 2001 iedere dag met de stadsbus naar het centrum en terug. Daarnaast biedt het experiment de busgebruiker een betere dienstregeling, meer comfort en service en extra bussen in de spits.

Via het Apeldoornse Piekkaartje hebben veel inwoners al kennis kunnen maken met het voordelige retourkaartje op de centrumkoopavonden, de zaterdagen en de koopzondagen. Gezien het aantal reizigers dat gebruik maakte van het piektarief, heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten dat per 1 mei, reizigers iedere dag voor een gulden gebruik kunnen maken van de stadsbus. Na de jaarwisseling gaat het retourtje een jaar lang een euro kosten.

In totaal investeert de gemeente zes miljoen in het anderhalf jarig vervoersexperiment. De gemeente hoopt vroeg of laat ook rijks- en provinciale financiële middelen te krijgen zodat ook de bewoners van de dorpen mee kunnen profiteren. Het bestuur heeft plannen om de Apeldoornse Taxibus open te stellen voor alle reizigers zodat het voordelige tarief mogelijk ook kan gelden binnen de gemeente. Op dit moment wordt de Taxibus alleen ingezet voor ouderen en mensen die vallen onder de Wet Voorzieningen Gehandicapten.

Naast het voordelige retourtarief omvat het vervoersexperiment een nieuw (doelmatig) busstation, inzet van lage vloerbussen die het instappen vergemakkelijken, een kwartierdienst tijdens de bezoekuren op lijn 9 naar de Gelre Ziekenhuizen en per 3 september een kwartierdienst in de spits op alle lijnen.

© 2001 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie