Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede last schoolvaardigheidsproeven af wegens MKZ

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede


De Schoolvaardigheidsproeven 2001 op het Rutbeek afgelast

Scholen inmiddels op de hoogte

Enschede, 27 April 2001

Het Rutbeek is al jaren de locatie waar de Schoolvaardigheidsproeven voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 worden georganiseerd. In verband met de heersende MKZ-crisis in Nederland is Het Rutbeek momenteel nog steeds gesloten voor zowel het publiek als voor grootschalige activiteiten. De Gemeente Enschede heeft besloten de Schoolvaardigheidproeven daarom af te lasten. Zij betreuren deze afgelasting ten zeerste, maar vinden dat de gemeentelijke voorbeeldrol de doorslag geeft.
Inmiddels is aan alle betrokken scholen een informatiebrief verzonden. Daarin is o.a. aangegeven dat het organisatorisch helaas niet mogelijk is om op korte termijn een dergelijke grootschalige activiteit als de Schoolvaardigheidsproeven naar een andere geschikte locatie te verplaatsen.
Wel zal het eerder afgelaste schoolvoetbaltoernooi, mede naar aanleiding van diverse verzoeken uit het veld, bij voldoende aanmelding alsnog in een andere opzet doorgaan. Als toernooidatum is gekozen voor woensdag 16 mei aanstaande en er wordt gespeeld op de sportvelden van de sportparken Wesselerbrink-Midden en -Zuid. Het toernooi duurt de gehele dag. De scholen is gevraagd zich hiervoor zo spoedig mogelijk aan te melden.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie