Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protocol Schoolzwemmen beoogt veiligheid te vergroten

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

(Let op: embargo tot vrijdag 27 april 2001 18.00 uur)

Protocol Schoolzwemmen beoogt veiligheid te vergroten

DORDRECHT - 23 APRIL 2001 - De werkgeversorganisatie voor het onderwijs VSWO (waarin vertegenwoordigd de Besturenraad, VBKO, VBS en VOS/ABB) en LC (werkgeversorganisatie voor de zwembadbranche) hebben in goede samenwerking met de ministeries van VWS en OCenW een 'Protocol Schoolzwemmen' opgesteld. Dit protocol biedt scholen, zwembadexploitanten en gemeenten een handreiking om afspraken te maken over de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de deugdelijkheid van het zwemonderricht.

Zwemvaardigheid is een groot goed. Het is belangrijk dat kinderen in schoolverband leren zwemmen en zwemdiploma's kunnen behalen. Jaarlijks vinden er echter ongevallen plaats bij het (school)zwemmen, die onomkeerbare gevolgen kunnen hebben. Om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen, is het van belang dat scholen, zwembadexploitanten en gemeenten heldere afspraken maken.

Voor de organisaties en de betrokken ministeries reden om gezamenlijk een protocol te ontwikkelen. Aan de hand van deze blauwdruk brengen de school, het zwembad en de gemeente direct de eigen situatie in kaart en kunnen afspraken met elkaar gemaakt worden. Bovendien, zo vinden de organisaties VSWO en LC, zouden scholen, zwembaden en gemeenten aan de hand van de gemaakte afspraken een werkplan moeten opstellen, waarin een vertaalslag wordt gemaakt.

Veiligheid via protocollen is nooit waterdicht, maar wordt zoveel mogelijk bereikt door naleving daarvan. Daarvoor bestaat een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel scholen als zwembaden en gemeenten. VSWO en LC hebben daarom hun achterban opgeroepen op gezamenlijke wijze aan de slag te gaan met het realiseren van een veilige basis voor het schoolzwemmen.

Noot voor de pers:
Wij vragen u nadrukkelijk het gestelde embargo te respecteren.

Mocht u vragen hebben over de inhoud van dit protocol dan kunt u contact opnemen met de brancheorganisatie VSWO en/of LC.

Namens VSWO is Grada Huis, persvoorlichter bereikbaar op tel. (070) 348 12 26 of (06) 53 228 246.
Namens LC is directeur Paul Coppes bereikbaar op tel. (078) 613 86 77 of (06) 531 76 403.
Bij zijn afwezigheid, kunt u vragen naar Fridy Duterloo (medewerkster communicatie).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie