Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lexan Margard AR krasvaster dan standaard polycarbonaat

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe Lexan® Margard® AR plaat 10x krasvaster dan standaard polycarbonaat

GE Structured Products brengt een nieuwe hardcoated Lexan® polycarbonaat plaat op de markt: Lexan Margard® AR. Naast de buitengewoon grote slagvastheid van alle Lexan materialen biedt Lexan Margard AR uitstekende optische kwaliteit, grote krasvastheid en is zeer goed bestand tegen chemicaliën zoals schoonmaakmiddelen, verven en kleefstoffen. Graffiti is gemakkelijk te verwijderen. Lexan Margard AR is geschikt voor binnen toepassingen die niet aan UV licht worden blootgesteld en is verkrijgbaar in twee versies: enkelzijdig gecoat (AR1) en tweezijdig gecoat (AR2). De dikte varieert van 1 tot 6 mm.

Met de goede krasvastheid, uitstekende helderheid en het verwerkings gemak is Lexan Margard AR1 zeer geschikt voor veiligheidschermen bij machines. Lexan Margard AR2 is bestemd voor beveiligings toepassingen in voertuigen en gebouwen zoals afscheidingen en deuren.

De voor Lexan Margard AR gebruikte nieuwe coating is speciaal ontworpen om een veel grotere krasbestendigheid te bewerkstellingen dan bij voorgaande coatings het geval was. Het materiaal is gebaseed op de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van optiek en zonnebrillen. De Taber krasbestendigheid van Lexan Margard AR is tien keer beter dan ongecoat polycarbonaat en drie keer zo goed als gewoon hardcoated polycarbonaat (Lexan Margard AR haalt een schuurwaarde van slechts 4% waasvorming , conform CS10F, 500g, 500 omwentelingen - ASTM D1044).

GE Structured Products geeft op Lexan Margard AR plaat, bij gebruik binnen, 5 jaar beperkte garantie op breuk door vermindering van slagvastheid.

Voor meer informatie:

Elly Larif
Marketing Communications Manager
GE Structured Products Europe
Tel.: +31 (0)164 29 2743

Voor nadere informatie over dit persbericht:

Wim Kardux
GE Plastics Europe - European Press Office

tel. +31 15 25 10 772
fax +31 15 25 10 518
mobile +31 653 21 22 01

(wim@kardux.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie