Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies voor politieke partijen met helft verhoogd

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Persbericht Ministerraad
27 april 2001

SUBSIDIES POLITIEKE PARTIJEN WORDEN MET 50% VERHOOGD

De ministerraad heeft op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met het voornemen tot wijziging van de wet subsidiering politieke partijen. Met deze wijziging zullen de subsidies voor politieke partijen worden verhoogd met 50 % tot 15 miljoen gulden.

Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de motie Rehwinkel c.s.. In de motie wordt het kabinet opgeroepen om de overheidssubsidie aan politieke partijen te verhogen. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft met de motie aangegeven het huidige subsidiebudget ontoereikend te vinden. Politieke partijen ontvangen steeds minder inkomsten uit ledencontributies. Tegelijkertijd beschikken partijen slechts over beperkte alternatieve financieringsbronnen.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 27.04.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie