Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Logo Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken

27 april 2001

Wijziging Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs

Het systeem van verplichte vergunningen voor arbeidsbemiddeling wordt afgeschaft. Dit geldt ook voor bemiddelingsdiensten van impresario's aan kunstenaars, artiesten en musici. Wel blijven er gedragsregels voor arbeidsbemiddelaars. Daarbij gaat het vooral om het zogeheten betaalverbod (verbod om aan werkzoekenden een vergoeding te vragen) en het zogenaamde quote onderkruipers-verbod unquote (verbod om te bemiddelen tijdens een staking). De ministerraad heeft op voorstel van minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met deze wijziging van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi).

Op 1 juli 1998 trad de Waadi in werking. Uitgangspunt van de wet was een zo vergaand mogelijke deregulering, het bevorderen van marktwerking en het opschonen van de wetgeving voor niet of moeilijk te handhaven regels. In deze wet werd de vergunningplicht voor uitzendbureaus afgeschaft evenals de maximale uitzendtermijn. De wijziging van de Waadi houdt in dat nu ook de vergunningplicht voor arbeidsbemiddeling komt te vervallen.

De ministerraad heeft er mee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en de tekst van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 27.04.2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie