Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beatrix doopt trotse `Pride of Rotterdam'

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 27 APRIL 2001

Nieuwe luxe cruiseferry van P&O North Sea Ferries

Beatrix doopt trotse `Pride of Rotterdam'

De Pride of Rotterdam in de haven van de Maasstad

Koningin Beatrix heeft vandaag bij de Cruise Terminal in Rotterdam de nieuwe luxe Cruiseferry `Pride of Rotterdam' van P&O North Sea Ferries officieel gedoopt.

De `Pride of Rotterdam', die onder Nederlandse vlag vaart, is het grootste veerschip ter wereld en wordt vanaf 30 april ingezet op de route tussen Rotterdam en Hull.

De Koningin doopte het schip onder grote belangstelling aan de Maas in het centrum van Rotterdam op de plek waar vroeger de grote Nederlandse passagiersschepen hun oversteek over de Oceaan begonnen. De `Pride of Rotterdam' is met haar 59.925 brutoregister ton de grootste veerboot ter wereld. Het schip is 215 meter lang, ruim 31 meter breed en biedt plaats aan 1.360 passagiers. De accommodatie en faciliteiten van dit nieuwe schip zijn gelijkwaardig aan die van moderne cruiseschepen.

Nieuw tijdperk

"Met de `Pride of Rotterdam' breekt een nieuw tijdperk van reizen op de Noordzee aan", aldus algemeen directeur Peter van den Brandhof van P&O North Sea Ferries tijdens de officiële doopplechtigheid. "Dit droomschip zal met haar luxe hotelconcept en faciliteiten onze leidende marktpositie als Cruiseferry-operator verder versterken."

Op de nieuwe Cruiseferry hebben passagiers onder meer de beschikking over luxe Suites, een à la Carte restaurant, een casino, een Wine Bar, een Show Lounge met twee verdiepingen, een Sky Lounge met panorama-uitzicht en een Cyber Zone met internetaansluitingen. Het schip heeft bovendien een unieke kunstcollectie die speciaal is vervaardigd door Nederlandse en Britse kunstenaars.

Laadcapaciteit

De `Pride of Rotterdam' heeft een speciaal ontworpen dek voor 250 auto's. Samen met de drie vrachtdekken bedraagt de totale laadcapaciteit van het schip 4,5 kilometer, waarvan 1.500 strekkende meter voor tweehoog geladen containers. In totaal kan de `Pride of Rotterdam' ongeveer 400 vrachteenheden vervoeren.

Het zusterschip van de `Pride of Rotterdam', de `Pride of Hull', dat eveneens wordt gebouwd op de Marghera Yard van scheepsbouwer Fincantieri in Venetië, zal naar verwachting worden opgeleverd in november van dit jaar.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie