Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grijze restafvalcontainers op komst in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 april 2001

Grijze restafvalcontainers op komst

Dit jaar zullen alle laagbouwhuishoudens in Eindhoven een grijze restafval-container krijgen. Deze container vervangt de huisvuilzakken. Voorafgaand aan de uitreiking van de containers, inventariseert de leverancier van de containers op welk adres welke maat afgeleverd moet worden. Deze inventarisatie start op vrijdag 27 april in Stratum. Inwoners van de wijk Burghplan in Stratum ontvangen rond 20 april een brief van de gemeente. Hierin vraagt de gemeente aan de inwoners om op 27 april hun groene GFT-container buiten te zetten en daarop de bijgevoegde sticker te plakken. Op deze sticker kunnen zij aangeven welke maat grijze restafvalcontainer zij wensen. Er is een normale container van 140 liter (ca. 4 huisvuilzakken) en een grote van 240 liter (ca. 7 huisvuilzakken). Het containerbezorgteam komt op 27 april controleren welk formaat groene container aanwezig is en welk formaat grijze container gewenst is op dit adres.

De eerste containers worden op 15 juni in Stratum afgeleverd. Tegelijkertijd met het afleveren van de grijze container krijgt de aanwezige groene container een chip. Hiermee wordt de container aan het adres gekoppeld. Een aantal vuilniswagens krijgen een systeem waarmee zij het afval per adres kunnen registreren. Zo krijgt de gemeente een beter beeld van het aangeboden afval. Containers zonder chip zullen in de toekomst niet meer geleegd worden. Na het uitzetten van circa 1000 grijze containers in Stratum zal de leverancier eerst Geldrop van grijze containers voorzien. Daarna komt de rest van Eindhoven aan de beurt. Aan het eind van 2001 moeten alle laagbouwhuishoudens in Eindhoven een grijze en een groene container hebben. In de wijken waar nu al grijze en groene containers staan (Meerhoven en 't Ven) zullen alleen chips in de containers worden aangebracht.
Inwoners van Eindhoven met vragen over de nieuwe containers kunnen vanaf 20 april terecht bij de gratis informatielijn: 0800-0231945.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie