Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tv-programma De Wandeling op zoek naar ziel van Nederland

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

KRO De Wandeling op zoek naar ziel van Nederland

Datum: 27 en 29 april

Breda speelt als eerste stad Open Kaart:
KRO De Wandeling op zoek naar ziel van Nederland.

In KRO De Wandeling praat Lucette Verboven met voorbijgangers op de Grote Markt van Breda. Aan de hand van de levens- en gewetensvragen uit het Open Kaart-spel komen mensen uit Breda aan het woord. Wat houdt voorbijgangers bezig en hoe gaan ze met hun eigen leven om?

De vragen op het Open Kaart-spel brengen de spelers direct tot de kern van waar het in hun leven werkelijk om draait. Zo trekt een jonge vrouw de kaart De Ridder: "Een ridder die net de bewoners van een dorp heeft gered, struikrovers heeft verjaagd en een jonkvrouw heeft bevrijd, vraagt wat jij vandaag gedaan hebt. Ben jij een schild voor anderen?" Ze is verbaasd dat ze die kaart trekt en geeft een heel eerlijk antwoord: "Ja dat is eigenlijk heel typisch, mijn vader is twee weken geleden gestorven en ik heb het gevoel dat ik nu mijn moeder moet beschermen". Ze vertelt hoe ze in deze moeilijke periode een schild voor haar moeder probeert te zijn en hoe ze omgaat met haar eigen verdriet.

Vaak draaien de antwoorden die gegeven worden om de grote momenten uit het leven: geboorte, huwelijk en dood. Zaken waar mensen bij stilstaan als ze op uitnodiging van Lucette een Open Kaart trekken op het marktplein van Breda.

KRO De Wandeling, vrijdag 27 april 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondag 29 april 09.30 uur)

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie