Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Richting Centrum Capelle a/d IJssel vordert

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Onderzoek Richting Centrum vordert

Begin dit jaar kon u in deze krant lezen dat Capelle aan den IJssel plannen maakt voor de vernieuwing van zijn centrum. Op de gemeentepagina kondigden we een informatiebijeen-komst aan voor rond april. Dit wordt iets later. De gemeente vindt het zo belangrijk dat er gedegen antwoorden komen op de vragen van betrokkenen, dat ze enige vertraging dan maar voor lief neemt. In juni gaat de volgende informatieronde alsnog van start.

Tijdens de informatierondes van het afgelopen najaar vroegen veel betrokkenen de gemeente om enkele alternatieven uit te werken. Daar is de projectorganisatie nu druk mee bezig. De belangrijkste zaken zijn:

- Is het wenselijk om het winkelcentrum uit te breiden?
- Kunnen de mensen het stadscentrum met de auto goed bereiken?
- Zo ja, waar kunnen ze dan parkeren.

- Welke gevolgen hebben eventuele wensen voor het stadscentrum, financieel en in de praktijk?

Verschillende mogelijkheden
Binnenkort is het onderzoek naar deze zaken afgerond en kunnen we de betrokkenen in het projectgebied wat meer vertellen. Indien mogelijk kunnen we een aantal verschillende toekomst-beelden voor het stadscentrum voorleggen. Er zijn echter niet overal voldoende mogelijkheden om uit verschillende opties te kunnen kiezen. Soms ontbreekt gewoonweg letterlijk de ruimte en is er maar één alternatief mogelijk. Dat vertellen we er dan ook direct bij.

Wanneer wordt wie geïnformeerd?
In juni ontvangen de mensen die in het projectgebied zelf wonen, een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Vervolgens is iedereen uit Capelle welkom op een uitgebreide informatie-markt, om alles over de centrumplannen te weten te komen. Nadat uw reactie verwerkt is, neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit over de conceptvisie Richting Centrum. We hebben het dan over de zomer. In de nazomer volgt dan een presentatie van het collegebesluit aan de inwoners van Capelle. Tot slot neemt de gemeenteraad een besluit en wordt de visie Richting Centrum de officiële leidraad bij de verwezenlijking van een gezellig stadshart voor Capelle.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie