Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voor Nieuwegeiner W.H. Smit

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Koninklijke onderscheiding voor de heer W.H. Smit

Burgemeester drs C.M. de Vos reikt vrijdagmorgen 27 april de versierselen uit behorend bij een koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, aan de heer W.H. Smit, Gerard ter Borchhage 32 in Nieuwegein. De plechtigheid vindt plaats in het gemeentehuis van Nieuwegein aan de Martinbaan 2.

De heer Smit (67) was tot 1992 werkzaam als technisch manager bij Van de Graaf's Werktuig- en Constructiebouw bv te Zwijndrecht. Bij zijn afscheid mocht hij reeds de eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau in zilver, in ontvangst nemen. De heer Smit maakte en maakt zich zeer verdienstelijk voor de voetbalclub Stichting FC Utrecht. Vanaf de jaren 70 verrichtte hij op vrijwillige basis veel werkzaamheden bij de begeleiding van jeugdspelers.

Van 1973 tot 1982 was hij lid van de begeleidingscommissie en van de Technische Commissie. Vervolgens was hij 10 jaar lid van het hoofdbestuur, belast met jeugdopleiding en begeleiding van spelers van 14-18 jaar. Sinds 1992 is hij voorzitter van de commissie maatschappelijke begeleiding. In deze functie houdt hij zich fulltime bezig met huiswerkbegeleiding en bemiddeling bij het vinden van werk of een geschikte opleiding en is hij o.a. initiator voor de begeleiding van allochtonen jeugdspelers.
De heer Smit initieerde de samenwerking met amateurclubs in stad en regio Utrecht om jeugdspelers te plaatsen op de voetbalschool van FC Utrecht.Invoerdatum 27-4-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie