Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheidingen in Emmen

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht Koninklijke onderscheidingen, 27 april 2001

Koninklijke onderscheidingen

Ter gelegenheid van Koninginnedag zal burgemeester C. Bijl op vrijdag 27 april, tijdens een bijeenkomst in het Bruggebouw van het gemeentehuis, aan onderstaande personen een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Deze bijeenkomst begint om 9.30 uur.

Dhr. S. Dost,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene was/is gedurende lange tijd actief op kerkelijk terrein, de volkshuisvesting en het onderwijs. Zo was hij jarenlang ouderling/diaken van de Gereformeerde Kerk te Emmen, bestuurslid Woningstichting Inter Pares en had hij bestuursfuncties bij de Mavo Sleedoorn/Spoorstraat.

Mevr. F. de Jonge - Nijhuis
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanwege haar langdurige vrijwillige inspanning voor blinden en slechtzienden in de provincie Drenthe. Betrokkene is o.a. secretaris van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVSB), afdeling Drenthe.Tevens was zij mede-initiatiefnemer voor het organiseren van een internationale jaarlijkse tandemtocht in de provincie Drenthe voor blinden en slechtzienden.

Dhr. D. Visser,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene zet zich al geruime tijd in als vrijwilliger, dirigent en bestuurslid op kerkelijk terrein en voor de muziekvereniging. Vanaf 1960 tot heden is hij secretaris van het N.H. Kerkkoor te Nieuw-Amsterdam, plm. 24 jaar lid van de Kerkenraad N.H. Kerk Nieuw-Amsterdam, hulpkoster, is hij voorzitter van de muziekvereniging Soli Deo Glori en dirigent van het bejaardenkoor Oldersheem.

Mevr. J.N. de Rade - Bakker,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw De Rade is over een lange periode (ruim 48 jaar) maatschappelijk actief geweest op kerkelijk terrein en met name voor de ouderen en zieken in en rond Emmen. Zij deed onder andere veel aan jeugdwerk Hervormde Wijkgemeente Klazienaveen, was presidente van de N.H. Vrouwengroep Maria Martha te Klazienaveen, presidente N.H. Vrouwengroep Angelslo, bestuurslid Chr. Plattelandsvrouwen, bestuurslid NCVB afdeling Emmen, was penningmeester en thans voorzitter van de P.C.O.B. afdeling Emmen en was jarenlang lid van de Vrouwenraad Emmen

Mevr. G. Bekkering -Ridderbos,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Bekkering zet zich op buitengewone wijze in voor de belangen van in het bijzonder de inwoners van de woonwijk Emmerhout te Emmen. Deze woonwijk maakt deel uit van het proces Emmen Revisited. Voorts vertegenwoordigt zij de bewoners in allerlei overleggremia. Betrokkene heeft zitting in het wijkteam Emmerhout, wijkplatform Emmerhout, het voorzittersoverleg van de wijkverenigingen Angelslo, Emmerhout en Bargeres en heeft zitting in het buurtbeheer Emmerhout.

Dhr. W.J. Schippers,
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene, directeur/eigenaar van Schippers Meubelen, heeft als lid van de Centrale Branchevereniging Wonen zeer intensief deelgenomen aan diverse intiatieven die door deze vereniging worden geïnitieerd. Voor de opbouw van zijn bedrijf zag hij de noodzaak in van participatie aan landelijke netwerken. Hij is een zeer gewaardeerde drijvende kracht in commerciële samenwerkingsverbanden en hield zich intensief bezig met innovatieve zaken. In de sfeer van het midden- en kleinbedrijf was en is hij de stuwende kracht in vele organisaties zowel landelijk als regionaal en plaatselijk.

Mevr. N.S. Hoving - Pik
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Hoving, oud-raadslid namens het CDA, is lange tijd actief geweest op een groot aantal terreinen van onder meer het lokale maatschappelijke, kerkelijk en politieke leven. Zo is zij onder andere voorzitter geweest van het CDA-vrouwenberaad Emmen en daarna van het CDA-vrouwenberaad Drenthe.

Mevr. C. Graafland
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene, die jarenlang inzetbaar was voor de EHBO-post in het Noorder Dierenpark, is lange tijd actief geweest als vrijwilliger en bestuurslid op sociaal-maatschappelijk terrein, zoals het Rode Kruis, de EHBO, de vereniging Philadelphia, de CDA-vrouwen en de thuiszorg.

Dhr. K. de Vries,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer De Vries is gedurende ruime tijd en in toenemende mate maatschappelijk actief. Hij heeft zich op verdienstelijke wijze ingezet voor de sport in het algemeen maar voor de wielersport Emmen in het bijzonder. Zo is hij onder andere al jarenlang betrokken bij de koersen voor de Wielersportvereniging (WSV) Emmen, organisator van de klassieker Kleine Hein en medewerker techniek van de Gouden Pijl.

Dhr. J. Jeuring
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Jeuring heeft vele vrijwillige verdiensten op het terrein van de wieler- en de voetbalsport en het Nivon. Jarenlang al is hij medewerker bij de Wielersportvereniging (WSV) Emmen voor de organisatie van koersen. Voorts is hij betrokken bij de organisatie (techniek) voor de koersen het Haantje, Zand en Veenrondomme, PWZ Zuidenveldertoer etc.

Dhr. J.A. Koenen,
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene is de grondlegger van Bouwbedrijf Koenen BV te Emmen en in de loop der jaren zijn diverse bouwbedrijven hieraan toegevoegd waarna een samenvoeging van zijn bedrijf volgde met Kondor Wessels en later Koninklijke Volker Steving Groep. Bij de overnames heeft betrokkene altijd het belang van de medewerkers voorop gesteld en heeft hij met persoonlijke risico initiatieven ondersteund. Onlangs heeft hij afscheid genomen als directeur van Kondor Wessels Noord. Naast zijn drukke werkzaamheden, was hij bovendien op verschillende terreinen maatschappelijk en anderszins actief.

Mevr. E.S. Hemme - Flenterie
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene heeft zich verdienstelijk gemaakt op verschillende terreinen (Rode Kruis, ziekenomroep), maar met name heeft zij vrijwillige verdiensten op het gebied van geven van cursussen rolstoeldansen voor gehandicapte rolstoelgebruikers. In het Noorden van ons land is zij één van de belangrijkste pioniers op dit gebied en wordt ze beschouwd als de ambassadrice van het rolstoeldansen!

Dhr. G.H. Bos,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene, oud-directeur van de basisschool Groen van Prinsterer, is/was zeer geruime tijd bestuurlijk en ook anderszins actief, aanvankelijk op het terrein van het onderwijs, maar later ook op andere terreinen. Hij maakt zich thans onder andere vrijwillig verdienstelijk als docent Nederlands ten behoeve van asielzoekers, bestuurslid van "Moeder Aarde", ouderling in de Samen-Op-Weg gemeente Emmermeer, vrijwilliger (spelleider en chauffeur) bij het Verzorgingscentrum Zuidermarke en secretaris van de Seniorenraad.

Dhr. J. Doll,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betrokkene maakt zich al geruime tijd vrijwillig verdienstelijk als patiëntenvoorlichter van de KNO afdeling van het Academisch Ziekenhuis Groningen. In deze hoedanigheid heeft hij zich weten te profileren als een voorbeeld voor lotgenoten die een larynxextirpatie (verwijdering van het strottenhoofd) moeten en (hebben) ondergaan waardoor de stembanden moeten worden gemist en men een opening in de hals (tracheastoma) krijgt. De heer Doll levert in het gehele proces een belangrijke bijdrage en is daarvoor tot grote steun van patiënten, gezinsleden maar ook voor de betrokken artsen en verpleegkundigen in het AZG.

Dhr. E.J. Koopman,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Koopman heeft zich vrijwillig ingezet voor gehandicapten in Emmen en omstreken. Hij heeft bestuursfuncties gehad (respectievelijk secretaris en voorzitter) in de Algemene Nederlandse Gehandicaptenorganisatie (ANGO) en was in die periode tevens als afgevaardigde van het district Drenthe, lid van de landelijke ledenraad van de ANGO. Ook is betrokkene voorzitter geweest van het Overleg- en Samenwerkingsorgaan van Gehandicapten regio Emmen (OSOG). Betrokkene is zelf rolstoelpatiënt. NB. De burgemeester reikt de onderscheiding bij dhr. Koopman thuis uit om. plm. 12.30 uur.

Mevr. W.A.G. Verhoef - Weerman,
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Verhoef was vanaf 1965 tot 1995 als secretaris bestuurlijk actief bij de Emmense handbalvereniging Transcope/E&O en vanaf 1965 tot heden is zij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat. Met ingang van het seizoen 2001/2002 zal ze deze werkzaamheden beëindigen. Ook anderszins was en is zij zeer actief bij deze vereniging. NB. In verband met een reeds geboekte vakantie, is de Koninklijke onderscheiding aan haar uitgereikt op zondag 22 april j.l. door wethouder J. Hoogland - Foppen tijdens het jaarlijks medewerkersfeest van Transcope/E&O.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...