Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Onderscheidingen in Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum27 april 2001Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
OnderwerpKoninklijke OnderscheidingenFax(023) 514 41 55 (Heden per email verzonden aan lijst 001 en 002)
Internet
www.noord-holland.nl
Email:
bjz.communicatie@
noord-holland.nl

Koninklijke Onderscheiding voor de heren Bijl, Dorresteijn, Hoekzema, de Leeuw, Louter en Quant

Op vrijdagmorgen 27 april 2001 hebben uit handen van de heer prof.dr. J.A. van Kemenade, commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland een koninklijke onderscheiding ontvangen de heren mr. D. Bijl, chef van het Kabinet van de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, N.W. Dorrestijn, burgemeester van Noord-Koggenland, de heer drs. W.K. Hoekzema, oud-burgemeester van Den Helder, W.S.P.P. de Leeuw, burgemeester van Opmeer, J.S.C.M. Louter, oud burgemeester van Harenkarspel, en mr. L.H.M. Quant, oud-burgemeester van Schoorl.

De heer Bijl is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij begon zijn loopbaan als medewerker bij de Nederlandse Vereniging RAI te Amsterdam. Vervolgens was hij directiesecretaris bij Elsevier Books International B.V. te Amsterdam en sedert 1979 is hij werkzaam bij de provincie Noord-Holland. Na enige functies binnen de provincie bekleed te hebben werd hij in 1991 benoemd tot kabinetschef en tevens hoofd van de afdeling Kabinet. Als zodanig is hij onder meer verantwoordelijk voor burgemeestersaangelegenheden, openbare orde en veiligheid en rampenbestrijding. Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de afwikkeling van de Cinduramp, de Bijlmerramp, de Dakatoramp en de milleniumproblematiek. Ook naast zijn werkkring kan de heer Bijl bogen op belangrijke verdiensten, zoals docent crisisbeheersing Instituut voor internationale betrekkingen Clingendael, lid begeleidingscommissie Politiecentrum Noord-Holland, lid van het Tribunal d'Appel International Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) en voorzitter van het college van Autosport Rechtspraak van de automobielfederatie KNAF, bestuurlid van de KNAC, docent crisisbeheersing NIBRA en docent topkaderopleiding brandweer etc.

De heer Dorrestijn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is sedert 1985 burgemeester van Noorder-Koggenland en kan ook naast zijn werkkring bogen op belangrijke nevenactiviteiten. Zo was hij onder meer lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en voorzitter van de Kamercentrale Den Helder VVD. Bovendien is hij sedert 1989 voorzitter van de Stichting Woonzorgcentrum Avondlicht in Hoorn. Voorts werd hij in 1988 gevraagd zich beschikbaar te stellen voor een functie in het dagelijks bestuur van het toenmalig hoogheemraadschap van het Noord-Hollands Noorderkwartier. Sedertdien is hij hoogheemraad gebleven in de opeenvolgende besturen, ook na de fusie die in 1993 leidde tot de oprichting van het huidige hoogheemraadschap van Uitwaterende Sluizen in Hollands Noorderkwartier. Sedert 1995 is de heer Dorrestijn vice-dijkgraaf en bij het aantreden van het huidige college van dijkgraaf en hoogheemraden in 1999 werd hij zonder enige discussie in de rol herbevestigd.

De heer Hoekzema is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij begon zijn politieke loopbaan in de Provinciale Staten van Utrecht en de gemeenteraad van Rhenen. Vervolgens was hij tot 1982 burgemeester van Coevorden en van 1982 tot 1986 staatssecretaris van Defensie. In de periode 1987 1995 was hij burgemeester van Huizen en sedertdien tot 1 januari 2001 burgemeester van Den Helder. Naast zijn werkkring was hij onder meer: voorzitter Gewest Kop Noord-Holland, lid van het algemeen bestuur van de Vereniging van Nederlandse gemeenten, lid van de Nationale Havenraad, lid algemeen en dagelijks bestuur Vereniging van Waddengemeenten, alsmede lid van diverse comités van aanbeveling, voorzitter van vrienden- en promotiestichtingen, commissaris van een technologiefonds etc. Daarnaast was de heer Hoekzema actief in verschillende partij-organen van de VVD, zoals lid van de VVD partijraad, lid van het hoofdbestuur, landelijk voorzitter VVD en voorzitter van de partijcommissie Binnenlandse Zaken. (De heer Hoekzema werd in 1986 reeds benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.)

De heer De Leeuw is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij begon zijn loopbaan in 1960 in zijn toenmalige woonplaats Leeuwarden waar hij tot 1976 werkzaam was bij V & D als afdelingsmanager personeelszaken. Daarnaast was hij van 1966-1976 lid van de gemeenteraad en bekleedde hij tal van nevenactiviteiten. Op 1 juli 1976 werd hij benoemd tot burgemeester van Opmeer. Na de streeksgewijze gemeentelijke herindeling van oostelijk Westfriesland, waarbij de gemeenten Opmeer en Hoogwoud werden opgeheven en samengevoegd werd hij opnieuw benoemd tot burgemeester, een functie welke hij inmiddels 25 jaar bekleedt. Naast zijn burgemeestersschap kan de heer De Leeuw bogen op belangrijke nevenverdiensten zo is hij onder meer bestuurslid en vice-voorzitter van de Maatschappij voor Handel en Nijverheid, lid VNG-commissie Minderheden, voorzitter Landinrichtingscommissie Ruilverkaveling "De Gouw", voorzitter Streek VVV West-Friesland, bestuurslid Museumboederij Stichting Adriaan Donker, bestuurslid Stichting Westfriese Molens, voorzitter college MBO, lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Vluchtelingen te Den Haag en voorzitter ROC.

De heer Louter is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was voorheen burgemeester van de gemeente Obdam en waarnemend burgemeester van de voormalige gemeente Harenkarspel. Vervolgens was hij van 1 januari 1990 tot 18 augustus 2000 burgemeester van Harenkarspel. Als burgemeester heeft hij een voortrekkersrol vervuld in de samenvoeging van de drie voormalige gemeenten Sint Maarten, Harenkarspel en Warmenhuizen. Voorts kwam hij als voorloper van de bestuurlijke vernieuwing op voor de belangen van de kleinere gemeenten. Daarnaast bekleedde de heer Louter diverse nevenfuncties, waaronder voorzitter van de Stichting Ondernemen in de Kop van Noord-Holland, lid van het Dagelijks Bestuur van het Gewest Kop van Noord-Holland, lid van het Platform Kleinere Gemeenten van de VNG, lid van het Regionaal Bestuur Politie en lid van de Stichting Werkgarantie Gewest Kop van Noord-Holland.Daarnaast was hij actief voor de provinciale Kruisvereniging, afdeling Schagen en lid van de commissie van Aanbeveling van Yojana Projecthulp, een organisatie die zich inzet voor ontwikkelingsprojecten voor kinderen en hun omgeving in India.

De heer Quant is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij begon in 1967 zijn loopbaan als kandidaat notaris. Vervolgens was hij van 1971 tot 1979 hoofd van het bureau kabinetszaken bij de provincie Noord-Holland en van 1979 tot 1985 waarnemend chef van het kabinet van de commissaris van de Koningin. In 1985 volgde zijn benoeming tot kabinetschef. In deze periode was hij actief op het gebied van de plaatselijke politiek, de Noordhollandse Bestuursacademie en onderwijs. In 1991 werd hij benoemd tot burgemeester van Schoorl. In verband met een gemeentelijke herindeling heeft hij zijn functie op 1 januari 2001 neergelegd. Naast zijn werkkring kan de heer Quant bogen op belangrijke nevenactiviteiten. Zo was hij onder meer voorzitter van het driehoeksoverleg van het district Noord-Kennemerland-West, lid dagelijks bestuur Samenwerkingsverband Noord-Kennemerland van de regionale brandweer, lid algemeen bestuur Kon.Ned.Brandweervereniging, lid van de Raad voor het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding NIBRA, bestuurslid en sedert 1993 voorzitter van het Noordhollands Landschap, bestuurslid Stichting Vrienden van de Nieuwe Kerk te Amsterdam, voorzitter van de Stichting voor de Kunst, het centrum voor amateurkunst Noord-Holland, medeoprichter en voorzitter van de Stichting Aniated People, bestuurslid van de Stichting Henny Hoogenbijl.

Inlichtingen: Raymond Fillet, bureau communicatie, tel. (023) 514 44 09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...