Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg van wegen in gemeente Breda

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

27-04-2001

Verlengde Ettensebaan krijgt doorsteek naar Liesboslaan Over een aantal jaren krijgt de Verlengde Ettensebaan een doorsteek naar de Liesboslaan door middel van een aansluiting ter hoogte van de toekomstige carpoolplaats in het toekomstige knooppunt Princeville. Dit is de meest optimale oplossing voor de afwikkeling van het lokale verkeer en voor de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven in de buurt. Ook de historische relatie tussen Princenhage en het Liesbos wordt hierdoor hersteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 april besloten om deze oplossing voor te leggen aan het Projectbureau HSL-A16 zodat deze meegenomen wordt in de uitvoering van knooppunt Princeville.

In het Tracébesluit HSL-A16 is opgenomen dat de Verlengde Ettensebaan een aansluiting krijgt op de toe- en afritten naar en van de A16 en A58 in de richting van Rotterdam en Etten-Leur. De Verlengde Ettensebaan loopt onder diverse viaducten door naar de Oude Liesboslaan. De gemeente Breda is van mening dat deze oplossing niet voldoende verkeersveilig is en er te veel sluipverkeer ontstaat. Daarom is gezocht naar een alternatieve oplossing, de zogenoemde Bredase variant.

In de Bredase variant die eind vorig jaar is besproken tijdens een consultatiebijeenkomst, werd niet de Verlengde Ettensebaan, maar alleen de Liesboslaan aangesloten op de Oude Liesboslaan. Voor direct omwonenden betekende dat minder sluipverkeer voor de deur maar wel iets verder rijden naar de snelweg. Tegen het omrijden via de wijk Princenhage (het zogenoemde rondje Princenhage) zijn veel bezwaren ingediend. Op grond van deze bezwaren is door de gemeente een verbeterde variant ontwikkeld die aan een groot deel van de bezwaren tegemoet komt: de Bredase variant plus.
De gemeente Breda heeft het Projectbureau HSL-A16 verzocht de uitvoering van deze variant mee te nemen in de aanleg van knooppunt Princeville. Naar verwachting wordt dit knooppunt in de loop van 2004 in gebruik genomen.

Op maandag 7 mei houdt de gemeente een informatieve inloopbijeenkomst in de hal van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan. Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn medewerkers van de afdeling Verkeer aanwezig die eventuele vragen kunnen beantwoorden met behulp van gedetailleerde kaarten van de Bredase variant plus.

De Bredase variant plus is opgenomen in het bestemmingsplan HSL/A16 dat ook op 24 april door het college van B&W is vastgesteld. Dit plan wordt op 8 mei besproken in de commissie Ruimtelijke Ordening. De gemeenteraad neemt hierover op 23 mei een definitief besluit.

Breda, 27 april 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie