Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OR PI Noordsingel slaat alarm over personeelsbezetting

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

OR PI Noordsingel slaat alarm over personeelsbezetting

Gezamenlijk Persbericht ABVAKABO FNV en CFO CNV-BOND

Rotterdam, 27 april 2001

Ondernemingsraad Penitentiaire Inrichting Noordsingel (Rotterdam) slaat alarm over personeelsbezetting

Op 26 april jl. is de ondernemingsraad van de Penitentiaire Inrichting Noordsingel (Rotterdam) opgestapt uit het overleg met clusterdirecteur J. Bosma. Reden is dat diverse keren is aangegeven dat er grote problemen zijn met de personeelsbezetting in de PI Noordsingel. Toen gisteren in het overleg met de OR bekend werd dat er opnieuw geen besluit is genomen over een eventuele nieuwbouw voor de PI, dan wel renovatie van het bestaande complex was dat de druppel die de emmer deed overlopen.

Hoewel de gemeente Rotterdam, bij monde van burgemeester I. Opstelten, bij de minister van Justitie heeft aangegeven dat er vanuit deze gemeente een aanzienlijke financiële bijdrage kan worden geleverd voor een eventuele nieuwbouw, heeft de bewindsman de besluitvorming weer uitgesteld.

Na intern beraad heeft de OR het groot alarm in werking gesteld. Het personeel is geïnformeerd over de ontstane situatie en de problemen zijn uiteen gezet. Het voltallige personeel heeft zich achter de OR geschaard. De conclusie is getrokken dat de veiligheid van het personeel door de grote onderbezetting in de PI Noordsingel gevaar loopt. Om de impasse te doorbreken heeft de OR een voorstel ingediend bij locatiedirecteur H. Versteeg. Dit voorstel komt er op neer dat het aantal beschikbare cellen moet worden bepaald op basis van beschikbaarheid van personeel. De OR schat in dat, wil er reëel sprake zijn van een veilige en werkbare situatie voor het personeel, 90 van de 329 cellen gesloten moeten worden.

De bonden ABVAKABO FNV en CFO CNV hebben zich solidair verklaard met de opstelling van de OR van de PI Noordsingel en het personeel. De bonden wijzen er op in het Georganiseerd Overleg met de dienstleiding van het ministerie van Justitie al tot twee keer toe aandacht te hebben gevraagd voor de oplossing van de problemen. Volgende week (dinsdag 1 mei) zal de OR van de PI Noordsingel in een gesprek met hoofddirecteur P. Jägers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) het voorstel nader toelichten.

Meer informatie:
ABVAKABO FNV regio bestuurder Albert Vink 06 53761856 persvoorlichting JoAn Reinhoudt 06 5336 2334

CFO CNV-bond bestuurder Pieter Oudenaarden 06 51244065 Dammis de Geus, bestuurder Publiciteit, tel: 070 4167140 of 06 51244064

OR PI Noorsingel Willem Hagting tel: 06 54752769

27 apr 01 14:14

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie