Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lintjes voor vier inwoners van Hoorn

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

LINTJES VOOR VIER INWONERS VAN HOORN
Bij de lintjesregen 2001 zijn vier inwoners van de gemeente Hoorn benoemd tot Lid resp. Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Lid zijn geworden mevrouw M.M.T. Schouten-de Haan en de heer T. Boomsma; Ridder zijn geworden mevrouw O.G. Deyl-Wijnhard en de heer M. Stout.
De eerste drie ontvingen hun onderscheiding uit handen van burgemeester P.M.G.P. Janssens tijdens de traditionele bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis, de heer Stout werd 's middags verrast tijdens de officiële opening van de nieuwe Jules Verneschool.

Mevrouw Schouten (71) verricht(te) sinds 1968 een groot aantal activiteiten op maatschappelijk gebied. Zo was zij van 1968 tot 1997 vrijwilligster bij het Rode Kruis
De heer Boomsma (67) is werkzaam geweest als registeraccountant en zet(te) daarnaast zijn deskundigheid op financieel gebied in ten behoeve o.a. van de Hervormde Gemeente van Zwaag, de Commissie van Beheer van schouwburg "Het Park" en de Stichting Noorderkerk. Mevrouw Deyl (68) heeft zich geruime tijd op vrijwillige basis ingezet voor de emancipatie van allochtone, met name Surinaamse vrouwen. Sinds 1991 maakt zij deel uit van het Overlegorgaan Etnische Minderheden. De heer Stout (61) is sinds 1961 werkzaam in het onderwijs. Sinds 1985 is hij directeur van openbare basisschool "Jules Verne". Hij is als zodanig actief in allerlei projecten voor opvang en ontwikkeling van allochtone leerlingen en hun ouders. Vanaf 1976 zette hij zich vanuit sportvereniging "Hollandia' in voor de atletieksport. Dit leidde tot de oprichting van de zelfstandige atletiekvereniging "Hollandia", waarvan hij voorzitter werd.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie