Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelingen binnen de Ambulancedienst GGD Den Haag

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-27: Ontwikkelingen binnen de Ambulancedienst GGD Den Haag

De kwaliteit van de ambulancezorg door de GGD Den Haag voldoet ruimschoots aan de voorwaarden. Deze conclusie heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg kenbaar gemaakt na onderzoek in januari 2001. De uitkomst is opgenomen in een rapportage over de ontwikkelingen binnen de Ambulancedienst van de GGD Den Haag, die wethouder Jetta Klijnsma aan de raadscommissie voor Welzijn Volksgezondheid en Emancipatie (WVE) heeft gezonden.

In deze rapportage wordt ook aangegeven dat landelijk overleg, tussen het ministerie van VWS en betrokken partijen, over knelpunten rond de financiering van de ambulancediensten nog niet is afgerond. In het overleg wordt het voorstel van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) meegenomen om de paraatheid van de ambulancediensten volledig via publieke financiering te vergoeden en de ritten volgens een vast tarief door de zorgverzekeraars. De uitkomst van dit overleg heeft gevolgen voor de zorg binnen de totale ambulance sector, dus ook voor de GGD Den Haag. De raadscommissie WVE bespreekt de rapportage op 9 mei a.s.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt een landelijk onderzoek naar de doelmatigheid en kwaliteit van de ambulancezorg in Nederland. Dit onderzoek is inmiddels bij de Haagse Ambulancedienst afgerond. De uitkomsten zijn positief: de dienst voldoet aan de eisen voor kwalitatief verantwoorde zorg en ook is een goede beoordeling gegeven over de voorbereidingen voor de vorming van een Regionale Ambulancevoorziening (RAV). In de RAV participeren de Ambulancediensten in de regio Haaglanden en de Centrale Post Ambulancevervoer- CPA.

De VNG heeft de minister van VWS onder de aandacht gebracht dat de wijze van financiering voor de inzet van ambulancediensten niet meer voldoet. Dit is een landelijk probleem. Het voorstel is om de vereiste paraatheid voor verantwoorde ambulancezorg in alle gevallen via publieke middelen te financieren. De minister van VWS laat op dit moment een onderzoek uitvoeren naar de positie en de financiering van Ambulancediensten in Nederland. De resultaten zijn nog niet bekend.

In de rapportage voor de raadscommissie WVE wordt ook het ontwikkelingstraject van de Haagse Ambulancedienst beschreven. Hierin staat onder andere aangegeven dat deze dienst budgettaire voorzieningen heeft getroffen om het wagenpark tot en met 2003 te vernieuwen. Via Europese aanbesteding worden acht nieuwe voertuigen aangeschaft.

27 april 2001

last update: 27 april 2001 ;pag.: 6906; auteur: 112 27 april 2001 - pag. 6906 - 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie