Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kruispunten in Leiden aangepast aan nieuwe voorrangsregel

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Kruispunten aangepast aan nieuwe voorrangsregel

'Rechts gaat voor', de voorrangsregel die volgende week dinsdag ingaat, heeft consequenties voor een aantal kruispunten en voorrangssituaties in onze gemeente.

BOUWEN EN WONEN - De nieuwe regel, waarbij alle bestuurders van rechts voorrang hebben, geldt alleen op gelijkwaardige kruisingen, zoals T-kruisingen. Dus niet op kruisingen, waar de voorrang geregeld is, bijvoorbeeld door verkeerslichten, voorrangsborden, of haaientanden. Op kruisingen tussen een verharde en een onverharde weg blijft de voorrangssituatie ongewijzigd. Bestuurders op de onverharde weg verlenen voorrang aan alle bestuurders op de verharde weg. De tram behoudt zijn voorrangspositie. Op ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie