Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Grenscontroles

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 27-04-2001 Mediaberichten vrijdag 27 april 2001 (14.15 uur)

VLODROP/POSTERHOLT - Grenscontroles

VLODROP/POSTERHOLT Tijdens grootscheepse grenscontroles door de politie van de basiseenheid Roerstreek op donderdag aan de grensovergangen met Rothenbach, Niederkruchten en Karken zijn in totaal 19 bekeuringen uitgedeeld. Op Duits grondgebied zijn nog eens 9 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de controles werd met name gecontroleerd op overtredingen van de wegenverkeerswet, de vreemdelingenwet, de opiumwet en het negeren van het rijverbod op de Meinweg. Acht bestuurders reden zonder autogordel, 2 in strijd met een geslotenverklaring, 1 bromfietser reed zonder helm, 1 reed zonder achterlicht, 1 reed over een doorgetrokken streep en 1 had geen rijbewijs bij zich. Door de Koninklijke Marechaussee werden drie bestuurders aangehouden die nog geIdboetes hadden open staan. Twee bestuurders werd de toegang tot Nederland ontzegd. In totaal werden circa 500 autos gecontroleerd. De grenscontroles vonden plaats in het kader van het Schengenverdrag en in samenwerking met de Duitste politie en de Koninklijke Marechaussee. In totaal werden ongeveer 20 Nederlandse en 15 Duitse politiemensen ingezet.

REGIO Snelheidscontroles

NEDERWEERT Tijdens snelheidscontroles in het kader van het project Samen minder op de Venloseweg zijn donderdagmiddag in totaal 14 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1737 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 143 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

NEDERWEERT Roodlichtcontroles

NEDERWEERT Tijdens verkeerscontroles op donderdagmiddag op de St. Rochusstraat zijn in totaal 5 bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht.

TEGELEN Verkeerscontroles

TEGELEN Tijdens verkeerscontroles op donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur op de Vindelsweg, Hagerhofweg en Ariensstraat zijn in totaal 6 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het rijden ondanks een gesloten verklaring, het rijden zonder gordel en het rijden zonder rijbewijs. Op de Professor Gelissensingel in Venlo werden snelheidscontroles gehouden. Hier werden 5 bestuurders bekeurd. In totaal werden 30 bestuurders gecontroleerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie