Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanmelden voor de Kunst- en cultuurprijs te Hoorn

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

AANMELDING KUNST- & CULTUURPRIJS
Veel mensen zetten zich als vrijwilliger al jaren in voor de kunst en cultuur in Hoorn. Zij doen dit alleen of in verenigingsverband. Om haar waardering uit te spreken voor het werk dat deze personen en instellingen verrichten, heeft de gemeente Hoorn in 1994 de Kunst- & Cultuurprijs ingesteld. Sindsdien is de prijs jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich, veelal op vrijwillige basis, inzet voor de kunst en cultuur in Hoorn in de ruimste zin van het woord. De prijs kan worden uitgereikt voor het organiseren van een evenement, het schrijven van een opzienbarend boek of een andere bijzondere prestatie op het gebied van de kunst & cultuur. Het is de zevende keer dat de prijs wordt uitgereikt. De eerdere winnaars waren: Feiko de Leeuw (1994), Aaltje Kuiper (1995), Dirk Beemster (1996), Vereniging Oud Hoorn (1997), Peter Dorleijn (1998) en Stichting Filmhuis Hoorn (1999).
AANMELDEN KANDIDATEN
Het aanmelden van kandidaten gaat met behulp van een aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot vrijdag 1 juni 2001. Het aanmeldingsformulier ligt vanaf vrijdag 27 mei bij een groot aantal openbare instellingen, zoals de bibliotheken en wijkcentra. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij de receptie van het stadhuis aan de Nieuwe Steen en kunnen ze worden afgehaald bij het bureau Kunst, Cultuur en Monumentenzorg, Achter de Vest 58.
Telefonisch informatie inwinnen kan bij Margriet Wigard (252657) of Paula van Zijl (252675).
DE PRIJS
De winnaar ontvangt een bedrag van 5000,- en een kunstwerk van een Hoornse kunstenaar. De leukste of origineelste inzending wordt beloond! De prijs wordt uitgereikt op zondag 17 juni om 16.00 uur in café Dada.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie