Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marine paradeert ter gelegenheid van Koninginnedag

Datum nieuwsfeit: 27-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Marine paradeert ter gelegenheid van Koninginnedag

27-04-2001

In Den Helder vond vandaag de traditionele parade van de Koninklijke Marine plaats ter gelegenheid van Koninginnedag. Meer dan 500 militairen van de marine marcheerden, verdeeld over zes compagnieën, door de binnenstad van de marinestad. De parade werd afgenomen door burgemeester drs. J.M. Staatsen en de commandant Zeemacht Nederland, vice-admiraal L.L. Buffart.

Afgezien van de parade op de grond, was er ook een fly-pass van drie Westland Lynx helikopters en drie P-3C Orion maritieme patrouillevliegtuigen van de Marine Luchtvaartdienst. De parade werd muzikaal opgeluisterd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Met het oog op Koninginnedag wordt vanavond op het Bernardplein in Den Helder een taptoe gehouden. De Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers verzorgen dit muzikale schouwspel, dat om acht uur begint.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie