Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achterhoekse kinderweek in meivakantie

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

ACHTERHOEKSE KINDERWEEK IN DE MEIVAKANTIE

ACHTERHOEK Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme organiseert een kinderweek in de meivakantie van 28 april tot en met 6 mei. Door de attractiebedrijven en diverse campings worden speciale activiteiten georganiseerd voor de jeugdige gasten en jonge bewoners van de Achterhoek. Een greep uit het programma; zoeken naar een oude piratenschat, een huifkar mennen, toeren op een step, glijden van een tokkelbaan, een speurspel door het bos met beestachtige opdrachten of een eigen kunstwerk schilderen.

Zoeken naar de juwelen van de gravin, tokkelbaan, of speurspel In samenwerking met verschillende dagattractiebedrijven en campings worden deze dagen allerlei activiteiten georganiseerd om de jeugdige gasten en jonge bewoners te vermaken. Er is voor elk wat wils: de actievelingen kunnen gaan skaten, skeeleren, hoepelen, steltlopen, meedoen aan een kindersurvivaltocht, glijden van een tokkelbaan, zoeken naar de juwelen van de gravin of een natuurontdekkingstocht doen. Voor diegenen die het liever wat rustiger aan doen zijn er schilderlessen in het museum, voorstellingen van Jan Klaassen, weven op een echt weefgetouw, speciale pannenkoeken eten, dolen in een doolhof, cactuszaadjes zaaien of een ritje maken in een echte kindertrein.

Campings
Als u op één van de 23 campings van het samenwerkingsverband "Kamperen in de Achterhoek" logeert, komt dat goed uit. Een aantal van deze campings hebben tijdens de meivakantie speciale activiteiten op het programma staan voor hun jeugdige gasten. Er zijn diverse activiteiten zoals: het oplossen van een groot mysterie met een geheimagent, een mafketelspel, een puzzeltocht, stokbrood bakken, een fietstocht en knutselen.

Meer informatie over de georganiseerde activiteiten en de campings en bedrijven die deelnemen is op te vragen bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC Zutphen, tel. 0900- 26 92 888. Het programma voor de kinderweek is tevens verkrijgbaar bij alle VVV's in de Achterhoek of na te lezen op www.achterhoektoerisme.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie