Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister waarschuwt tegen MKZ-preventie door homeopathie

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
VVM. 2001/1536
datum
27-04-2001

onderwerp
MKZ-preventie door homeopathie
TRC 2001/3951 doorkiesnummer

Geachte Voorzitter,

Overeenkomstig uw verzoek van 12 april 2001 doe ik u hierbij mijn reactie toekomen op het aan uw Commissie gerichte pleidooi voor de toepassing van homeopathische middelen in de strijd tegen mond- en klauwzeer.

Van wetenschappelijke zijde is mij verzekerd dat tot dusver elk wetenschappelijk bewijs ontbreekt dat homeopathische middelen effectief zouden kunnen zijn bij de bestrijding van MKZ. In de aan uw Commissie toegezonden documentatie wordt dat ook met zoveel woorden erkend. Tegen deze achtergrond wil ik ernstig waarschuwen tegen het gebruik van homeopatische geneesmiddelen ter voorkoming van mond- en klauwzeer. Het MKZ-virus is, dat heeft de ervaring wel geleerd, een virus dat zich razend snel kan verspreiden; juist door het aanwenden van middelen waarvan de werkzaamheid niet onomstotelijk vaststaat kan de epidemie in ernst en omvang toenemen. Het risico bestaat dat men, in de veronderstelling verkerend door middel van deze middelen een goede bescherming te hebben verkregen, minder waakzaam wordt, met name waar het het naleven betreft van de hygiënevoorschriften.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

mr. L.J. Brinkhorstreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie