Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad, 12.30 uur

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-04-2001

Politiebericht Utrecht: Utrecht stad, 12.30 uur
Drie mannen aangehouden

UTRECHT De politie heeft gistermiddag op de Amsterdamsestraatweg een 43-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De man bedreigde zijn ex-vriendin en had met een baksteen een ruit van haar auto vernield.

De aanhouding trok veel belangstelling en er vormde zich een grote groep. Twee mannen uit die groep, een 26-jarige man uit Lopik en een 25-jarige man uit Utrecht, wilden de aanhouding van de 43-jarige Utrechter voorkomen. Inmiddels waren ook meer politiemensen ter plaatse gekomen en met veel moeite konden de 26-jarige en 25-jarige man ook worden aangehouden op verdenking van het plegen van verzet en belediging.

De drie mannen zijn verhoord op het bureau. De 25-jarige en de 26-jarige zijn na afronding van het onderzoek weer in vrijheid gesteld. De 43-jarige Utrechter zit voorlopig nog vast en is in verzekering gesteld. De politie vermoedt dat de problemen te maken hebben met de omgangsregeling van hun kind.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Beveiligingmedewerkers hebben gistermiddag een 26-jarige man uit Zevenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een warenhuis aan de St.Jacobstraat. De man bleek kleding ter waarde van 700 gulden gestolen te hebben. De man werd overgedragen aan de politie. Na afronding van het onderzoek werd de man heengezonden.

Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Medewerkers van de Parkeerbrigade hebben gistermiddag een 15-jarige inwoner van Utrecht kunnen aanhouden die was betrapt bij een inbraak in een geparkeerde auto op de Pauwstraat.

De eigenaar van de auto, een 32-jarige man uit Rotterdam, zag de inbraak gebeuren toen hij even een boodschap deed in een winkel. Onmiddellijk rende hij de winkel uit waarop de inbreker op de vlucht sloeg, achtervolgd door de Rotterdammer die luid schreeuwde: Houd de dief! .

Op het hulpgeroep reageerden de twee medewerkers van de Parkeerbrigade en grepen de Utrechter vast en werkten hem tegen de grond. Hierbij liep de Utrechter een lichte verwoning op aan zijn gezicht. De Utrechter had de telefoon die hij uit de auto had gestolen nog in zijn bezit. Door het vernielen van een ruit was hij de auto in kunnen komen.

De Utrechter zit vast voor onderzoek.

Winkeldievegges aangehouden

UTRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben gisteravond twee vrouwen van 23 en 27 jaar van vermoedelijk Poolse afkomst aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en overgedragen aan de politie.

De twee vrouwen hadden in een warenhuis aan de Rijnkade diverse artikelen gestolen voor ruim 1200 gulden. In de tassen die de twee bij zich hadden bleek na hun aanhouding nog meer goederen te zitten, ondermeer parfum en kleding. Onderzocht wordt uit welke winkels deze goederen afkomstig zijn.

De Vreemdelingendienst stelt een onderzoek in naar de juiste identiteit van de twee omdat zij geen documenten bij zich hadden waaruit dat kon worden vastgesteld.

Aangehouden voor vernieling
UTRECHT De politie heeft gisteravond een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Kapteynlaan op verdenking van vernieling. Getuigen hadden gezien dat de man van een aantal autos de buitenspiegels had vernield.

Na onderzoek bleek dat van 7 autos de spiegels waren vernield die stonden op de Aartsbisschop Romerostraat en de Kapteynlaan. Volgens de getuige was het venster van de geldautomaat van een bank op het winkelcentrum De Gaard ook door de Utrechter vernield.

De Utrechter, die onder invloed van drank was, zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Bestuurder veroorzaakt aanrijdingen en rijdt door UTRECHT De politie heeft gisteravond een 31-jarige Utrechter aangehouden wegens het veroorzaken van aanrijdingen en rijden onder invloed van alcohol. De man botste met zijn auto tegen een auto op Het Paardenplein en tegen twee autos op de Amsterdamsestraatweg maar reed daarna gewoon door.

Getuigen stelden de politie in kennis en die troffen de man voor zijn woning in zijn auto aan. De man werd overgebracht naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,85 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Veel schade door wateroverlast
UTRECHT De politie vermoedt dat door opzet veel waterschade is toegebracht aan het in aanbouw zijnde appartementencomplex hoek Zwanenvechtlaan/Prinses Margrietlaan.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, hoorde zij water ruisen in het complex. Na onderzoek bleek het water de straat op stroomde vanaf de overhang van de eerste verdieping van het bewuste complex. In de centrale hal bleek vijf tot tien centimeter water te staan. Om de oorzaak te achterhalen moest de politie een ruit inslaan. De vloeren op de eerste, tweede en derde verdieping stonden blank en water stroomde over de trappen naar beneden.

In een ruimte op de derde verdieping stonden de waterkranen voluit open. In een andere ruimte was de kraan van een wastafel afgebroken en stroomde het water vrijelijk uit de leiding. Een mengkraan in de keuken bleek ook vernield te zijn.

De Remu moest ter plaatse komen om de elektriciteit af te sluiten. De meterkasten waren doorweekt geraakt. De gewaarschuwde brandweer wist na lang zoeken de hoofdkraan van de waterleiding af te sluiten. De schade is aanzienlijk.

De politie vermoedt dat men het gebouw is binnengedrongen en heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie