Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.25 uur

Datum nieuwsfeit: 28-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 13.25 uur
Alcoholcontroles

AMERSFOORT Bij verschillende alcoholcontroles in het district zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal mensen aangehouden omdat zij teveel alcohol gedronken hadden.

Op de Stadsring hielden agenten rond middernacht een 16-jarige Amersfoorter op zijn bromfiets aan. Op straat blies de jongen een `F` hetgeen inhoudt dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat de jongen minderjarig is, werd hij door zijn vader van het bureau opgehaald. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een boete van 600 gulden.

Op de Doornseweg zagen agenten vrijdagavond om tien voor half elf een auto rijden die probeerde te keren en bij het zien van de politieauto toch maar weer een andere kant op reed. Op de Dodeweg kon hij staande gehouden worden. De automobilist, een 65-jarige man uit Leusden bleek 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vrijdagavond omstreeks tien over elf werd door een getuige gebeld dat er op de Stadsring een auto zwalkte.aan de hand van het opgegeven kenteken kon de bestuurder even later in zijn huis worden aangehouden. De man, een 26-jarige Amersfoorter bleek 1,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Op de Mulderij in Leusden moest zaterdagmorgen tien voor twee een 24-jarige man uit Leusden blazen. De man bleek 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een rijverbod van drie uur en een boete van 700 uur kon hij zijn weg vervolgen.

(On)eerlijke overtreder

AMERSFOORT Op vrijdagavond kwam rond tien voor tien een 26-jarige Amersfoorter naar het politiebureau. De man gaf aan donderdagmorgen rond half drie te zijn aangehouden toen hij met alcohol op achter het stuur zat.

Bij zijn aanhouding had hij een valse naam opgegeven. Ook bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. De man kreeg echter wroeging over zijn daad en ging naar het politiebureau om alles op te biechten.

Er werd proces verbaal opgemaakt.

Toezicht houden

AMERSFOORT Rond het winkelcentrum aan de Emiclaerhof heeft de politie vrijdagavond toezicht gehouden. Negen autos kregen een bekeuring voor foutief parkeren.

Verder werden er vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een bromfietshelm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet hebben van een gele plaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie